Politiikka

”Meppien työ näkyväksi myös kotimaan politiikassa” – Matti Niemi vahvistamaan Kumpula-Natrin kabinettia

Olli Hellgren
Bryssel kutsuu elokuussa Matti Niemeä.
Olli Hellgren
Bryssel kutsuu elokuussa Matti Niemeä.
Olli Hellgren
Bryssel kutsuu elokuussa Matti Niemeä.

Matti Niemi aloittaa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) poliittisena avustajana Brysselissä elokuussa. Hän ryhtyy hoitamaan erityisesti teollisuus-, energia- ja tutkimusasioita käsittelevän ITRE-valiokunnan asioita.

– Oikein iloisella ja innostuneella mielellä olen siirtymässä, Niemi kertoo Demokraatille.

Kumpula-Natrilla on Brysselin päässä kolme avustajaa, ja Suomessa yksi avustaja yhdessä toisen suomalaisen sd-europarlamentaarikon, Liisa Jaakonsaaren kanssa.

Yksi Niemeä syksyllä uudessa tehtävässä odottava asia on rakennusten energiatehokkuutta koskeva direktiivi, jossa Kumpula-Natri on varjoraportööri.

Tulossa on myös telemarkkinan lainsäädännön kokonaisvaltaiseen uudistukseen liittyviä asioita.

– Näihin kahteen asiaan tulemme syksyllä erityisesti keskittymään, hän ennakoi.

– Totta kai pyrin omalta osaltani siihen, että meppien työ Euroopassa näkyisi myös täällä kotimaan politiikassa. Mielelläni odotan sitä, minkälaiset linkit saadaan syntymään parlamentissa tehtävän työn ja kotimaisen poliittisen valmiustelun välille.

Liikenteessä on paljon uusia avauksia.

Niemi pitää ajankohtaa otollisena, koska SDP:ssä on laajemminkin käynnissä Eurooppa-politiikan päivitys ja aktivointi. Sitä valmistellaan puolueen Eurooppa-työryhmässä kansanedustaja Tytti Tuppuraisen johdolla.

– Liikenteessä on paljon uusia avauksia. Saksa ja Ranska erityisesti haluavat tiivistää Euroopan yhteistyötä. Demariedustajien niin eduskunnassa kuin Eurooopan parlamentissa pitää päästä niihin ottamaan kantaa.

Avustajapesti kestää nykyisen EU-vaalikauden loppuun, alkukesään 2019. Brysselissä hän aloittaa elokuun puolivälissä.

29-vuotias Matti Niemi toimii tällä hetkellä projektinjohtotehtävissä Blic-konsulttitoimistossa. Aiemmin hän on toiminut Jutta Urpilaisen ja Antti Rinteen erityisavustajana valtiovarainministeriössä. Viime valtuustokaudella Niemi oli Helsingin ympäristölautakunnnan puheenjohtaja.

SDP:ssä Niemi on ollut mukana 16-vuotiaasta, muun muassa eduskunta- ja kuntavaaliehdokkaana sekä puoluekokousedustajana.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat