Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Työmarkkinat

Merimies-Unioni käärmeissään: ”Miksi Huoltovarmuuskeskus syytää rahaa Viroon ja Ruotsiin?”

Lehtikuva / Vesa Moilanen

SAK:lainen Merimies-Unioni kysyy, jatkaako Huoltovarmuuskeskus Suomen lipun alla olevien laivojen sopimusta vai jäävätkö laivat rantaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Liitto huomauttaa, että Viking Linen M/s Rosellan ja M/s Gabriellan sopimus huoltovarmuuskuljetuksista umpeutuu huhtikuun lopussa.

Merimies-Unioni muistuttaa, että aiemmin Huoltovarmuuskeskus antoi työt Viron lipun alla purjehtivalle M/s Megastarille ja Ruotsin lipun alla purjehtivalle M/s Galaxylle. Samaan aikaan suomalaiset M/s Mariella ja M/s Silja Serenade ovat liiton mukaan työttöminä ja niiden miehistöt lomautettu.

– Miksi Huoltovarmuuskeskus syytää rahaa Viroon ja Ruotsiin? Suomi menettää verotulot ja merimiehet ovat työttömiä, kansantalous kärsii ja veronmaksajien rahat valuvat naapurivaltioihin, Merimies-Unioni ihmettelee tiedotteessaan.

Liiton mukaan jo aiemmin Huoltovarmuuskeskus teki sopimuksia sekä kauppoja pimennossa ja myi raakaöljytankkeri M/t Masteran keväällä 2019 ruotsalaiselle SEB-pankin tytäryhtiölle.

Kaupan toteuttivat Huoltovarmuuskeskus ja työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Liitto muistuttaa, että hieman aiemmin, maaliskuussa 2019, entinen liikenneministeri Anne Berner (kesk.) valittiin SEB:n hallitukseen.

– Huoltovarmuuskeskuksen toimet laivojen rahtausjärjestelyistä ja laivakaupoista on syytä läpivalaista ja tutkia perinpohjaisesti, liitto vaatii.

Merimies-Unioni pitää ensisijaisena tärkeänä jatkaa suomalaisten alusten, Viking Linen M/s Gabriellan ja M/s Rosellan, huoltovarmuuskuljetuksia, joiden sopimukset ovat umpeutumassa.

– Suomen huoltovarmuuskuljetukset on kuljetettava suomalaisilla laivoilla ja työllistettävä nyt lomautettuina olevat oman maan merimiehet.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE