Politiikka

Metsäkonealan työntekijät yksimielisinä tulevista palkkaneuvotteluista: ”Seitsemän vuoden vastaantulo saa riittää”

lehtikuva / kaisa siren
lehtikuva / kaisa siren
lehtikuva / kaisa siren

Uuden Teollisuusliiton syntyminen Puuliiton, Team Teollisuusalojen ammattiliiton ja Metalliliiton fuusion tuloksena on kaikkien metsäkonealalla ja puutavaraterminaaleissa työskentelevien mieleen.

– Todella hyviä uutisia ay-rintamalta. Yhteen hiileen puhaltamalla ja rakentavasti neuvottelemalla olemme mukana luomassa edellytykset vahvalle talouskasvulle, totesi kokousväki yksimielisesti metsäkonealan perinteisessä valtakunnallisessa kokouksessa Imatralla. Puuliitto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Tulevista palkkaneuvotteluista metsäkonealan ja puutavaraterminaalien työntekijät olivat yksimielisiä.

– Seitsemän vuoden vastaantulo keskitetyissä palkkaratkaisuissa saa riittää. Liittokohtaiset metsäkonealan palkkaneuvottelut vuoden 2018 alussa ovat kaikkien metsäkonealalla ja puutavaraterminaaleissa ahertavien työntekijöiden yhteinen toive.

– Teollisuusliiton tulevat avaukset palkkamallista on otettava työnantajaleirissä vakavasti vastaan. Vientiteollisuuden palkkakehityksellä tulee olemaan merkittävä asema tulevaisuuden työehtosopimuksien palkankorotustasoa määriteltäessä.

Kokousväen keskuudessa vallitsi toivon kipinä.

Kokousväen keskuudessa vallitsi myös pitkästä aikaa toivon kipinä paremmasta tulevaisuudesta. Esimerkiksi Äänekosken biotuotetehtaan toiminnan käynnistyminen kuluvana kesänä lisää pyöreän puun käyttöä yli 5,5 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

Tehtaan käynnistymisen seurauksena puutavaraterminaalien työntekijöiden määrä tulee kasvamaan ja toiveissa on lisäksi, että metsäkonealan ei-toivottu kausiluonteisuus tasoittuisi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat