Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Metsästäjän epäillään eilen ampuneen vahingossa maastopyöräilijän

Poliisi epäilee metsästäjän ampuneen vahingossa maastopyöräilijän Urho Kekkosen kansallispuistossa Lapissa. Lapin poliisilaitos kertoo saaneensa eilen kello 11 aikaan ilmoituksen, jonka mukaan metsästäjän laukaus oli osunut pyöräilijään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Marko Ijäs sanoo STT:lle, että tietoa tapahtuneesta on vielä suhteellisen vähän. Hän kertoo, että kansallispuistossa metsästys on sallittua muun muassa paikkakuntalaisen oikeudella.

– Henkilö on ollut yksin lintumetsällä. Laukaus on ammuttu kiväärillä, Ijäs sanoo.

Metsästämässä ollutta miestä ei ole vielä kuulusteltu, eikä Ijäs lähde tässä vaiheessa tarkemmin avaamaan tilannetta tai kerro, minkä ikäinen metsällä ollut mies on.

– Poliisi ei tällä hetkellä epäile, että tekoon liittyisi tahallisuutta, Ijäs toteaa.

Viranomaisapu ei ehtinyt paikalle

Tapahtumapaikka on Urho Kekkosen kansallispuistossa, Kemihaaran ja Korvatunturin välisellä alueella. 30-vuotias, pääkaupunkiseudulta kotoisin ollut pyöräilijä kuoli poliisin mukaan vammoihinsa tapahtumapaikalla.

Surmansa saanut oli pyöräilemässä neljän muun ihmisen kanssa. Haavoittunutta lähimpänä olleet antoivat hänelle ensiapua. Seurueen muihin pyöräilijöihin ei poliisin tietojen mukaan kohdistunut välitöntä vaaraa.

Paikalta soitettiin heti hätäkeskukseen, mutta hoitohenkilökunta ei Ijäksen mukaan ehtinyt paikalle syrjäiseen paikkaan ennen kuin uhri kuoli.

Metsästäjää epäillään nykytietojen valossa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Rikosnimikkeet saattavat muuttua esitutkinnan aikana. Asianomaisia tai silminnäkijöitä ei ole vielä ehditty kuulla.

Törkeästä kuolemantuottamuksesta vähimmäisrangaistus on rikoslain mukaan vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta vankeutta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE