Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Migri: Varaudumme kaikenlaisiin skenaarioihin

LEHTIKUVA / HANNU HUTTU

Maahanmuuttoviraston (Migri) vastaanottoyksikön johtaja Elina Nurmi sanoo, että tilanne vastaanottokeskusten kapasiteetin ja vastaanottojärjestelmän suhteen on hallinnassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

- Tässä vaiheessa meillä on tilanne hyvin hallinnassa. Ja sitten tarkastellaan tietysti tarpeita kapasiteetin mahdolliseen nostamiseen, jos sellainen tilanne eteen tulee, Nurmi sanoi STT:lle sunnuntaina.

Hän korosti, ettei virasto halua lähteä ennakoimaan tilanteen kehittymistä, koska se riippuu paljon siitä, minkälaisia toimenpiteitä valtionjohto ja Rajavartiolaitos mahdollisesti suunnittelevat.

- Me Migrissä tietenkin varaudumme omassa toiminnassamme kaikenlaisiin skenaarioihin.

Nurmen mukaan itärajan kautta tulleita turvapaikanhakijoita on ohjattu viime aikoina sekä Joutsenon vastaanottokeskukseen että myös muihin yksiköihin.

- Riippuu siitä, onko heidät rekisteröity ja mikä on päivittäinen tulijamäärä. Me tietysti reagoimme tilanteeseen sen edellyttämällä tavalla ja voimme hyödyntää tarvittaessa koko Suomen vastaanottokeskuskapasiteettia.

Nurmi kertoi, että viime aikoina itärajan kautta on tullut erityisesti somalialaisia, syyrialaisia, jemeniläisiä ja irakilaisia. Tämän tarkemmin hän ei halunnut kommentoida tulijoiden taustoja eikä sitä, miten vapaaehtoisesti he ovat Suomeen tulleet.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE