D-analyysit

Mikä farssi! Hallitus keksi 308 sanan verran sanottavaa työllisyyspolitiikastaan, ja sen perusteella hallitus hakee itselleen luottamusta omilta kansanedustajiltaan

Lehtikuva
Toimituksen kommentit

RANE AUNIMO

va. päätoimittaja

Lehtikuva
Toimituksen kommentit

RANE AUNIMO

va. päätoimittaja

Lehtikuva
Toimituksen kommentit

RANE AUNIMO

va. päätoimittaja

Hallitus antoi maanantaina eduskunnalle tiedonannon ”hallituksen työllisyyspolitiikasta ja työllistämiskynnyksen madaltamisesta pienissä yrityksissä”. Tiedonannosta äänestetään keskiviikkona.

Käytännössä hallitus hakee itselleen luottamusta omilta kansanedustajiltaan ja esitykselleen irtisanomisen helpottamisesta. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) teki asiasta eduskunnan arvovaltaa halventavan näytelmän, jonka tulos tiedetään. Hallitus saa itselleen luottamuksen, mutta äänestyksellä ei ole pienintäkään oikeudellista merkitystä. Ay-liike vastustaa hallituksen aikeita, eikä edelleenkään lakkoile eduskuntaa vastaan.

Työllisyyspolitiikka on ollut hallituskauden suuria poliittisia teemoja. Kun hallitus nyt äänestyttää eduskuntaa aiheesta, luulisi, että tiedonantoon olisi ladattu kaikki.

Hallituksen maanantaisella tiedonannolla on mittaa hädin tuskin sivu (A4), 308 sanaa. Tiiviimpään ilmaisuun hallitus kykeni vain edellisessä tiedoannossaan ”hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta” kesällä 2017. Perussuomalaisten hajoamisesta seurannut sotku saatiin kiteytettyä alle sivuun.

”Kustannuskilpailukykyä vahvistavista toimista” saatiin sentään kasaan 7 sivun verran ja hallitusohjelmasta peräti 36.

Sivun verran jaksaa vähän laiskempikin lukea.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat