Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Mikkel Näkkäläjärvi joulukirkkokohusta: ”Varmin tapa saada julkisuutta on ymmärtää jokin ihmisten mieliä kuohuttava aihe väärin ja tykittää mutkat suoriksi vetävä kannanotto vastapalloon”

Lehtikuva

Tiistaisessa ratkaisussa apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen katsoi, että koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on oppilaiden yhdenvertaisuuden ja uskonnonvapauden näkökulmasta ongelmallista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan kouvolalainen koulu toimi lainvastaisesti järjestämällä koulun joulujuhlan uskonnollisena tilaisuutena.

Ratkaisun mukaan kirkossa pidettyä koulun joulujuhlaa oli pidettävä uskonnon harjoittamiseksi katsottavana tilaisuutena. Joulujuhlassa laulettiin virsiä, esitettiin jouluevankeliumi ja kuunneltiin seurakunnan papin pitämä puhe.

Päätös on herättänyt vilkasta keskustelua. Asiaa ja sitä ympäröivää kuohuntaa kommentoi myös Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

”Viime päivinä ollaan keskusteltu siitä saako lapset käydä kirkossa. Paitsi, että kukaanhan ei tosiaan ollut kieltämässä sitä, etteikö lapset saisi käydä kirkossa joulujuhlapäivänä, vaan apulaisoikeusasiamies totesi, että ketään ei voi pakottaa kirkkoon eli joulujuhlassa on oltava vaihtoehtoistakin ohjelmaa eli mieluiten siten, että tilaisuus kirkossa olisi vain osa joulujuhlaa.”

Näkkäläjärvi kirjoittaa Facebookissa, että tällainen keskustelu ”on ihan helkkarin turhauttavaa”.

”Vaikuttaa siltä, että varmin tapa saada julkisuutta on ymmärtää jokin ihmisten mieliä kuohuttava aihe väärin ja tykittää mutkat suoriksi vetävä kannanotto vastapalloon. Sitten henkilö voi taas kertoa kannattajilleen, että kyllä nyt puolustettiin hyvää, kun koittivat meitä ja elämäntapaamme sortaa.”

Erityisesti Näkkäläjärveä hämmentää se, että tväärinymmärryksillä tehtyä politiikkaa harjoitetaan suuren puolueen johtoa myöten.

”Kukaanhan ei ollut kieltämässä lasten mahdollisuutta käydä kirkossa taikka joulukirkkoa ylipäätään. Näin asetettiin taas keskustelulle agendaa ja viedään siltä yhteiskunnalliselta keskustelulta tilaa, jossa pohditaan millaista talouspolitiikkaa pitäisi tehdä, miten työllisyysastetta saadaan nostettua, miten ilmastonmuutosta torjutaan, millainen sosiaaliturvauudistus tarvitaan tai millainen on hyvä ja oikeudenmukainen verojärjestelmä.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE