Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Miksi amerikkalainen tiedustelukone putosi? – Pentagon: ”Mikään ei viittaa siihen, että maahansyöksyn olisi aiheuttanut vihollisen tulitus”

Istock

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon vahvisti maanantaina, että amerikkalainen tiedustelukone on pudonnut Afganistanissa. Pentagonin mukaan Bombardier E-11A-tyyppistä tiedustelukonetta ei ammuttu alas.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Turman syytä tutkitaan, mutta mikään ei viittaa siihen, että maahansyöksyn olisi aiheuttanut vihollisen tulitus, kertoi Pentagonin edustaja Sonny Leggett tiedotteessa.

Puolustusministeriö ei kertonut, kuinka monta ihmistä koneessa oli.

Taleban-järjestö kertoi aikaisemmin päivällä pudottaneensa amerikkalaisen tiedustelukoneen Ghaznissa Afganistanin itäosassa. Ghazni on valtaosin talebanien hallussa, joten viranomaisten pääsy koneen luokse on hankalaa.

Ensimmäiset tiedot koneen putoamisesta tulivat jo päivällä, mutta tuolloin ei tiedetty, millainen kone oli kyseessä. Tuolloin arveltiin, että kyseessä olisi ollut Afganistanin kansallisen lentoyhtiön Ariana Airlinesin kone, mutta lentoyhtiö kiisti tiedot.

Lentoyhtiön mukaan kaikki sen maanantain lennot ovat laskeutuneet turvallisesti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE