Politiikka

Miksi ihmeessä alkoholilakiäänestys keskeytettiin – yrittikö kokoomus tätä?

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) keskeyttyi hetki sitten eduskunnan täysistunnon. Tämä yllätti eduskunnassa monet.

Salissa odotellaan paraikaa äänestystä alkoholilaista. Suurin jännitys ja odotus kohdistuu siihen, millainen alkoholiprosentti vähittäismyyntiin sallitaan.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta kannattaa prosenttia 4,7 ja hallituksen alkuperäinen esitys on 5,5. Äänestyksessä ovat myös prosentit 3,5 ja 8,5. Äänestyksestä onkin luvassa erittäin monimutkainen. Ilmeisesti juuri sen takia istunto keskeytettiin, jotta edustajat tietävät, mistä äänestetään. Näin todettiin ainakin kokoomuksen suunnalta.

Eduskunnan käytävillä liikkui kuitenkin myös toisenlaista tietoa, ei kokoomuksesta mutta hallituslähteistä – sellaista, että kokoomus olisi yrittänyt saada viimeisessä äänestyksessä vastakkain prosentit 5,5 ja 8,5 toisin kuin on odotettu eli että viimeisenä äänestetään prosenteista 4,7 ja 5,5,.

Varmuutta asiasta ei ole, mutta se on varmaa, että alkoholilain ympärillä pyörivä poliittinen peli on loppuun saakka kovaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat