Politiikka

Miksi poliitikko vaientaa Twitterissä? – Li Andersson ja Ville Niinistö paljastavat nyt korttinsa

Lehtikuva
Lehtikuva

Twitterissä on keskusteltu elokuusta lähtien siitä, ketkä tunnetuista Twitter-käyttäjistä blokkaavat eniten seuraajiaan.

Nimistä esillä ovat olleet muun muassa Li Andersson ja Ville Niinistö.

Tänään vasemmistoliiton puheenjohtaja Andersson ja vihreiden entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Niinistö paljastivat Twitterissä omia käytäntöjään.

– Maltilliset räyhääjät muteen, jotka selvästi joka twiitillään haastaa riitaa asiattomasti/rasistisesti, blokataan. Tilaa keskustelulle muille, Ville Niinistö kertoo.

Blokkaaminen tarkoittaa sitä, että Twitter-tilinsä haltija estää jotakin toista tilinhaltijaa seuraamasta itseään ja tviittejään.

Mutettaminen puolestaan tarkoittaa sitä, että estetään jonkun henkilön tviittien näkyminen omalla tilillä, mutta estetty ei saa mutetuksesta kuitenkaan tietoa. Estetty voi kuitenkin yhä lukea estäjän tviittejä.

– Blokkaaminen on hallintaa. Ei uhkailuja, trolleja, kirosanoja, henkilöitä leimaavaa vyörytystä. Kaikki muu ja kritiikki on Ok, Niinistö kirjoittaa.

Niinistö muistuttaa tviitissään myös siitä, mitä on olla kymmenientuhansien seuraajien viestien kohteena.

– Tämä perspektiivi voi olla toinen ihmiselle, joka ei siivoa pahimmillaan sataa törkyviestiä päivässä. Pakko siivota jotta voi keskustella, hän tviittaa.

– Uhkaileminen ja solvaaminen ei ole ”vaihtoehtonäkemys”. Se on asiatonta käytöstä. Asioista saa olla juuri sitä mieltä mitä haluaa, Niinistö sanoo.

 

– Mä blokkaan vain jos epäasiallista käytöstä, rasistisia solvauksia, Li Andersson kertoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat