Mielipiteet

Millainen se on se nykysuomalainen?

Nykysuomalainen on sellainen, että se seisoa töröttää keskellä oviaukkoa, portaita ja muita kulkuväyliä ja se täyttää kaksi paikkaa liikennevälineissä.

Se muodostaa pankkiautomaatilla jonon jalkakäytävän poikki, polkee pyörällä jalkakäytävällä, kävelee pyörätiellä, tallustelee vasenta puolta vastaan ja on äkäinen, jos muut noudattavat liikennetapoja. Sen autossa eivät vilkut toimi.

Tuolta se tulee ja molottaa kännykkään tai peräti handsfreehin, ja tuolta tulee toinen, erilainen, ja molottaa jotain ihmekieltä vielä kovemmalla äänellä. Se tietää paljon kaikenlaisten lööppitonien ja -piiojen rakkausseikkailuista ja koheltamisista ja ottaa kantaa sukupuolineutraaleihin liittoihin ja maahanmuuttajiin.

Linkkitornit humajavat ja radioaallot pauhaavat!

Se on kansainvälinen: osaa muutaman sanan englantia, ei diggaa ruotsin kieltä eikä EU:n vakausrahastoa. Kestävyysvaje ja sote ovat sille hepreaa.

Se eksyy tieltä ilman gps:ää, ei osaa liikkua ilman nappikuuloketta, räplää joka paikassa äly(!)puhelintaan suu mutrussa, otsa rypyillä. Liikennevälineissä se pyyhkii koko ajan älyttömän näköisin pakkoliikkein pölyjä näytöltä.

Ja sellaisella suomalaisella on aina kymmeniä tai satoja kavereita Facebookissa tai Twitterissä tai Skypessä – koskaan se ei pysy poissa netistä. Linkkitornit humajavat ja radioaallot pauhaavat!

Eikä nykysuomalaista voi erottaa kavereistaan mikään – ei mikään, paitsi akun hiipuminen tai verkon kaatuminen.

Jorma Eton runoa kunnioittaen

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat