Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Ministeri Krista Kiuru: Puoluevaltuustolta selkeä viesti kansalaisille, että SDP:hen voi luottaa

Kari Hulkko

SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu Porissa kesken politiikan kuuman syksyn 16. -17.11. Kysyimme satakuntalaisilta kansanedustajilta ja puoluevaltuutetuilta odotuksia kokoukseen suhteen, ja millainen viesti kokouksesta tulisi lähteä eteenpäin kansalaisille.

Pertti Rajala

Satakunnan sd-kansanedustajat ja puoluevaltuutetut pitivät hienona asiana, että puoluevaltuusto kokoontuu Porissa. Samoin toivottiin vilkasta, avointa, asiallista ja kantaa ottavaa keskustelua, jossa kentän ääni tulee selkeästi kuuluviin.

”Sanoman on oltava selkeä, ettei se jätä varaa venkoilulle ja ihmettelylle”

Puoluevaltuutettu Katri Kujanpää Kankaanpäästä uskoi, että saamme valtuutettujen keskusteluissa hyvän kattauksen poliittisesta tilanteesta niin eduskunnassa kuin ympäri Suomen.

– Toivon, että kuulemme myös hallitusohjelman isojen uudistusten etenemisestä, se on omiaan vaikuttamaan kentän innostukseen ja sitä kautta myös gallup-lukuihin.

Ministeri Krista Kiuru korosti, että SDP nappasi Porissa vaalivoiton eduskuntavaaleissa ja punavihreät voimat ovat johdossa myös kuntapolitiikassa.

– Odotan että tämä sama henki tarttuu myös puoluevaltuustoon ja näkyy rohkeana sekä tulevaisuuteen katsovana keskusteluna.  Viesti tulee olla se että SDP:hen voi luottaa. Ihmiset äänestivät eduskuntavaaleissa muutoksen puolesta, ja tämän tahdon pohjalta laadittiin erinomainen hallitusohjelma. Nyt on meidän vastuullamme osoittaa että muutos myös tapahtuu, Krista Kiuru vaatii.

Puoluevaltuutettu Ari Prinkkala Kokemäeltä odottaa asiallista ja kantaa ottavaa keskustelua.

– Puoluevaltuuston jälkeen odotan, että demarien sanoma kansalle on selkeää ja rakentava,  niin ettei se ei anna varaa venkoilulle ja ihmettelylle.

”Maakunnan ääni ympäri Suomen puoluejohdon tietoon”

Kansanedustaja Kristiina Salonen

Kansanedustaja Kristiina Salonen lähetti viestin Keniasta, missä hän on työmatkalla eikä pääse osallistumaan kokoukseen. Hän kertoo, että Keniassa vietetyn viikon jälkeen osaa arvostaa entistäkin enemmän suomalaisen yhteiskunnan turvallisuutta, tasa-arvoa ja kansalaisten hyvinvointia.

– On ollut pysähdyttävää tavata seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta taistelevia kenialaisia, raiskattujen tukijärjestön työntekijöitä tai nähdä Nairobin slummien kadun lapset. Kaikki näkemäni jää varmasti mieleeni ikuisiksi ajoiksi.

– Pidän tärkeänä, että puoluevaltuustossa maakunnan ääni ympäri Suomen tulee hyvin esille ja puoluejohdon tietoon. On tärkeää myös käydä puolueena keskustelua alkaneesta hallituskaudesta, sillä valitettavan helposti alamme puhua ”hallitusta”, emmekä enää ”puoluetta”, ja se helposti vieraannuttaa kansalaisia meistä, Kristiina Salonen pohtii.

”Konkreettisia tekoja paremman huomisen puolesta on tulossa”

Kansanedustaja Heidi Viljanen odottaa kohtaamisia puoluevaltuutettujen kanssa ja heidän puheenvuorojaan.

Kansanedustaja Heidi Viljanen. Kuva Sdp.fi.

– Odotan viestiä ja palautetta siitä, miten he näkevät poliittisen tilanteen ja mitkä asiat painottuvat puheenvuoroissa. Kun itse on ns. ”ytimessä”, on tärkeää kuulla jäsenistön ja valtuutettujen ajatuksia.  Puoluevaltuuston kokoukset ovat myös yhteishengen kohottajia ja sitä juuri me nyt tarvitsemme, Heidi Viljanen kertoo.

– Kansalle tulee lähteä viesti, että konkreettisia tekoja paremman huomisen puolesta on tulossa. Ihmiset voivat luottaa siihen, että sosialidemokraatit ovat sanojensa mittaisia. Hallitus ei ole vielä kansan mielestä saanut mitään konkreettista aikaiseksi (niin kuin ei toki ole vielä ennättänyt saadakaan), niin tärkeää on saada ihmisille se tieto tai edes mielikuva, että suunta on oikea, Heidi Viljanen vaatii.

– On vielä ennenaikaista arvioida hallituksen hankkeiden onnistumista. Esimerkiksi sote-uudistus etenee ilman markkinavoimia ja ensimmäisen askel pienten eläkkeiden korottamiseksi on otettu. Tulevina vuosina suomalaiset tulevat näkemään konkreettisia tuloksia hallituksen työstä ja silloin voidaan arvioida paremmin työn onnistumista Heidi Viljanen lupaa.

”Jokaisella meistä on mahdollisuus olla mukana työssä tasavertaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja hyvinvoinnin eteen”

Myös puoluevaltuutettu Johanna Mattila Ulvilasta odottaa valtuustolta vilkasta keskustelua ajankohtaisista asioista.

– Olemme pääministeripuolue ja hallituksen työskentely on lähtenyt hyvin käyntiin. Hallitusohjelmassa on paljon tärkeitä kirjauksia, joiden toteutumisen eteen meidän kaikkien pitää tehdä töitä. Erityisen tärkeänä pidän sote-uudistusta. Se täytyy vihdoin saada tehtyä, Johanna Mattila vaatii.

– Puoluevaltuuston tulee välittää viesti, että puolueemme todella tekee töitä ihmisten tasavertaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja hyvinvoinnin eteen. Jokaisella meistä on mahdollisuus olla mukana tässä työskentelyssä, Johanna Mattila painottaa.

Puoluevaltuutetut Pekka Wallenius ja Voitto Raita-Aho eivät vastanneet kyselyyn.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE