Politiikka

Ministeri lupaa poikkeuksia kohuttuun kaksoiskansalaisuuslakiin – ”Esimerkiksi Anne Berner”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) perustelee lausunnoille lähtenyttä kaksoiskansalaisuusmuutosta tutulla argumentilla, kansallisella turvallisuudella.

– En ole mikään perustuslakiprofeetta, mutta kyllähän kansallinen turvallisuus on sellainen, milloin on tällaisia poikkeuksia saanut tehdä, Niinistö sanoi politiikan toimittajien aamiaistilaisuudessa kysyttäessä kansalaisten yhdenvertaisesta kohtelusta.

Puolustusministeriö kertoi alkuviikolla paljon porua aiheuttaneen esitysluonnoksen kaksoiskansalaisuudesta puolustushallinnon viroissa lähteneen lausunnoille. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Puolustusvoimista annettua lakia siten, että Puolustusvoimien sotilasvirkaan voitaisiin nimittää henkilö, jolla on ainoastaan Suomen kansalaisuus.

– Esityksen tarkoituksena on hallitusohjelman mukaisesti estää kaksoiskansalaisten pääsy sotilasvirkoihin, Niinistö totesi.

”Ei varmaan kukaan ole hänen lojaliteettiaan epäillyt.”

Merkittävää kuitenkin on, että säännökseen liittyisi kuitenkin mahdollisuus myöntää hakijalle erivapaus.

– Siinä on erivapaus, niin kuin yleensä tämän tyyppisessä lainsäädännössä on, että poikkeuksia voidaan tehdä. Se ei ole kategorinen tässä mielessä, Niinistö sanoi.

Kysyttäessä linjauksesta poikkeusten tekemiseen Niinistö otti esimerkin maan hallituksesta.

– No onhan meillä esimerkiksi hallituksessa luotettavia kaksoiskansalaisia. Esimerkiksi ministeri Anne Berner (kesk.) on Suomen ja Sveitsin kansalainen, ja ei varmaan kukaan ole hänen lojaliteettiaan epäillyt, Niinistö sanoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat