Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Ministeri Saarikko: ”Hyviä tai helppoja säästökohteita ei ole”

Lehtikuva

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) kommentoi Twitterissä hallituksen tieteen rahoitukseen kaavailemien leikkausten aiheuttamaa keskustelua. Saarikko toteaa, että koulutus, terveyspalvelut ja sosiaaliturva päätettiin rajata kehysriihessä 370 miljoonan euron menosäästöjen ulkopuolelle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Sen sijaan säästöjä kohdennetaan 35 miljoonaa euroa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnon alaan ja muun muassa tieteeseen samalla, kun Veikkaus-rahoitus vähenee.

”Hyviä tai helppoja säästökohteita ei ole. Koronapandemia on vaikuttanut erityisen voimakkaasti kulttuurialaan ja nuoriin. Molempiin aloihin kohdistuu tulevina vuosina isoja säästötarpeita Veikkauksen alentuneiden tulojen takia.” Saarikko kirjoittaa.

”Säästöjä joudutaan kohdentamaan myös tieteeseen, joka toki kärsii myös Veikkauksen tuottojen alenemisesta. Etsimme parhaillaan ministeriössä keinoja kohdistaa säästöt tavalla, joka suojelisi mahdollisimman hyvin perustutkimusta.”

Säästöpäätökset aiheuttavat Saarikon mukaan ymmärrettävästi kritiikkiä ja pettymystä.

”Tutkimus, kehitys ja innovaatiotoiminta ovat edellytys Suomen menestykselle. EU:n elvytyspaketti tulee helpottamaan tieteen rahoituksen näkymää tulevina vuosina, samoin TKI-toimintaa tukevat veropäätökset.”

”Lisäksi tarvitaan näkymä TKI-rahoituksen nostamisesta pitkäjänteisesti elvytyspaketin jälkeisenä aikana. Tästä alkaa nyt parlamentaarinen työ.” Saarikko toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE