Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ministeriöltä tyrmäys – Hallitusneuvotteluissa esillä vammaispalvelulain siirtäminen

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tyrmää uuden vammaispalvelulain voimaantulon siirtämisen. Asia selviää sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvotteluihin toimittamista asiakirjoista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Eduskunta runnoi ennen vaalitaukoa viime metreillä läpi vammaispalvelulain uudistuksen, joka on tulossa voimaan lokakuun alussa. Hallitusneuvottelijat ovat kuitenkin pyytäneet sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään, onko lain voimaantuloa mahdollista siirtää.

-  STM ei näe mahdollisena vaihtoehtona lain voimaantulon siirtämistä tai lain sisällön muuttamista, STM sanoo antamassaan arviossa.

STM esittää liudan syitä, miksi lain voimaantulon siirto ei kannata. STM:n näkemyksen mukaan voimaantulon siirtäminen ei ole nykyisessä aikataulussa edes mahdollista. Lisäksi STM kertoo, että hyvinvointialueet ovat jo aloittaneet valmistelun lakimuutoksen takia.

STM on kouluttanut noin 1  000 työntekijää uudesta vammaispalvelulaista, ja lisää koulutuksia on tulossa. Valvontaviranomaiset ovat puolestaan tehneet rekisteröintiin liittyviä muutoksia, ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kirjoittaa asiasta käsikirjaa. Vammaisjärjestöt ovat myös kouluttaneet omaa jäsenistöään.

Lisäksi STM muistuttaa, että vammaiset ihmiset ja kaikki heidän kanssaan työskentelevät joutuisivat elämään epätietoisuudessa siitä, mitä muutoksia lakiin olisi tulossa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE