Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ministerityöryhmä: Venäläisen maakaasun tuonnin katkeamiseen on varauduttu

iStock

Varautumisen ministerityöryhmä on käynyt läpi maakaasun saatavuutta ja varautumista sen varalta, että Venäjä katkaisee kaasun tuonnin Suomeen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Työryhmä totesi, että venäläisen maakaasun tuonnin katkeamiseen on varauduttu. Kotitalousasiakkaiden ja välttämättömien yhteiskunnan palvelujen kaasun tarve katetaan myös häiriötilanteissa.

Kaasua käytetään teollisuuden prosesseissa, esimerkiksi energiateollisuudessa, metsäteollisuudessa, terästeollisuudessa ja elintarviketeollisuudessa. Myös kotitalouksissa käytetään jonkin verran kaasua.

Suomeen ollaan hankkimassa kelluvaa LNG-terminaalia, jolla voitaisiin turvata teollisuuden toimitus- ja huoltovarmuustarpeet.

Työryhmä linjasi myös, että Venäjään liittyviä lähialueyhteistyön hankkeita ei toistaiseksi edistetä.

Kaikki hankkeet on tällä hetkellä lähtökohtaisesti keskeytetty tai jäädytetty. Saimaan kanavan peruskorjaus on ollut yksi suurimmista Venäjän kanssa toteutettavista hankkeista.

Hallitus selvittää ja valmistelee syksyn budjettiriiheen mennessä ehdotukset itäisen Suomen elinvoimaa vahvistavista toimenpiteistä ja siitä, miten lähialueyhteistyölle varattua rahoitusta tullaan käyttämään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE