Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Miten käy pelastuslaitosten? – JHL: Hallitus vaarantaa sisäisen turvallisuuden

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ammattiliitto JHL pelkää, että hallituksen pelastusalalle kaavailemat leikkaukset vaarantavat sisäisen turvallisuuden. Säästöt voivat lisätä liiton mukaan pelastajien terveysongelmia ja vaarantaa työturvallisuuden.

Demokraatti

Demokraatti

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toivoo hallituksen kohtelevan turvallisuusalan toimijoita tasapuolisesti rahanjaossa.

– Meidän pitää turvata yhteiskunnan elintärkeät toiminnot. Turvallisuus on kokonaisuus, jossa yhden osa-alueen pettäminen uhkaa koko yhteiskunnan toimivuutta, hän toteaa tiedotteessa.

Niemi-Laine on erityisen huolissaan palo- ja pelastusalasta, koska valtiovarainministeriö on laittamassa pelastuslaitosten lainanottovaltuudet jäihin.

– Eri puolilta kantautuneiden tietojen mukaan pelastuslaitokset joutuvat tinkimään jopa välttämättömistä kalustohankinnoista.

JHL:N Pelastusalan unionin puheenjohtaja Petteri Häyrinen toteaa, että hallituksen leikkaukset vaarantavat pelastusalan toiminnan ja työturvallisuuden.

– Erityisesti ikääntyneet pelastajat kärsivät terveysongelmista, jos varusteiden mukana kulkeutuu henkilökunnan tiloihin haitallisia aineita varusteiden mukana onnettomuuspaikoilta. Säästöt uusien tilojen rakentamisissa ja vanhojen remontoinneissa aiheuttavat suuria inhimillisiä kustannuksia ja kärsimyksiä.

Hän muistuttaa, että pelastusalalla joudutaan ottamaan työtehtävissä niin isoja riskejä, joten kaluston, varusteiden ja asemien pitäisi olla hyvässä kunnossa.

– Tällä varmistettaisiin, että pelastajat voisivat jatkaa työssä eläkeikään asti.

Pelastuslaitokset hoitavat vuosittain noin 100 000 pelastustehtävää. Ne ovat nykyisin osa hyvinvointialueita, jotka vastaavat lisäksi sosiaali- ja terveyspalveluista. Hyvinvointialueiden rahoitus tulee valtion budjetista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE