Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

MT: Saarikko väläyttää uutta polttoainekantaa – “Suomessa on paljon alueita, joissa arki ei suju ilman omaa autoa”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) puoltaa korkeiden polttoainekustannusten hyvitystä haja-asutusalueilla. Ministeri kertoo kannastaan Maaseudun Tulevaisuudelle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Suomessa on paljon alueita, joissa arki ei suju ilman omaa autoa. Näille alueille inflaatio on kolahtanut kovaa, keskustaa johtava Saarikko sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Saarikko sanoo, että äkkinäiseen hintojen nousuun ei kuitenkaan ole mahdollista vastata nopeasti luomalla kokonaan uutta tukimallia. Lehden mukaan tukimallia ei siis ole tulossa lähiaikoina, minkä takia Saarikon ulostuloa voinee tulkita vaalilupauksena.

Suomessa järjestetään eduskuntavaalit ensi keväänä.

Ministeri näkee polttoaineveron alentamisen huonona keinona hillitä nousevia polttoainehintoja. Lehti kirjoittaa, että varmuutta ei ole siitä, tulisiko veron alentaminen siirtymään täysmääräisesti pumppuhintoihin.

Valtiovarainministeriössä käynnistettiin helmikuussa valmistelut tulo- ja alueperustaisen tukimallin luomiseksi kotitalouksille. Mallin tavoitteena on Maaseudun Tulevaisuuden mukaan lisätä muun muassa energiaverojärjestelmän ilmasto-oikeudenmukaisuutta. Lehden mukaan työ on määrä saattaa loppuun kevään hallitusneuvotteluihin mennessä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE