Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Murhaajakaksikko otti Ruotsissa panttivangiksi kaksi vartijaa – vaativat helikopteria ja kebabpitsaa

LEHTIKUVA / AFP Karlsson Per

Ruotsissa keskiviikkona vankilassa panttivankeja ottanut vankikaksikko on pidätetty epäiltynä kidnappauksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Syyttäjän mukaan epäillyt pidätettiin keskiviikkoiltana panttivankitilanteen päätyttyä, ja heidän vangitsemisestaan on tehtävä päätös viimeistään lauantain puoleenpäivään mennessä paikallista aikaa.

Poliisi selvittää nyt, mitä Eskilstunan lähellä sijaitsevassa Hällbyn vankilassa oikein tapahtui. Keskiviikkona kerrottiin, että kaksi murhasta tuomittua vankia otti kaksi vankilatyöntekijää panttivangeiksi uhkaamalla näitä itse tehdyillä teräaseilla. Sieppaajat vaativat helikopteria ja kebabpitsaa koko osastolleen. Lisäksi he peittivät valvontakamerat.

Syyttäjän mukaan nyt on määrä kuulla kaikkia tilanteessa mukana olleita ja sen nähneitä.

Tilanne alkoi puoliltapäivin paikallista aikaa. Ensimmäinen panttivanki saatiin vapautettua paikallista aikaa iltaseitsemältä, kun paikallisesta pitseriasta tilattiin vankilaan parikymmentä pitsaa. Toinen panttivanki vapautui puoli kymmeneltä illalla.

Panttivangit eivät saaneet tilanteessa vammoja.

Vankeuslaitoksen edustaja kertoi uutistoimisto TT:lle keskiviikkona, että hänen käsityksensä mukaan tilanne ei ollut erityisen dramaattinen. Panttivangit eivät saaneet tilanteessa vammoja, ja he pääsivät keskiviikkoiltana koteihinsa. Nyt heille annetaan viranomaisten mukaan kriisiapua.

Kumpikin epäilty on vankilassa murhatuomion vuoksi. Keskiviikkona heidät vietiin vankilasta poliisiasemalle Eskilstunaan.

Poliisitutkinnan lisäksi vankeuslaitos tekee tapahtuneesta sisäisen tutkinnan.

Vankeuslaitoksen edustaja sanoo, ettei vankila ollut liian täynnä eikä siellä ollut tapahtumahetkellä henkilökuntavajetta. Toistaiseksi ei ole näyttöä, että taustalla olisi myöskään vartijoiden virhe.

Toinen panttivangeiksi otetuista on kokenut ja koulutettu vanginvartija ja toinen oli sijainen. Käytäntönä vankiloissa on, että kokemattomien tai kouluttamattomien pariksi annetaan kokeneempi kollega.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE