Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

Muuntovirus ei ole vielä vaikuttanut epidemiatilanteeseen Pirkanmaalla – varianttien aiheuttamia tartuntoja tähän mennessä 23

Pirkanmaalla koronasuositukset pysyvät ennallaan, koska alueen koronatilanne ei mahdollista nykyisten suositusten purkamista. Muuntovirus ei ole vielä vaikuttanut epidemiatilanteeseen, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Pirkanmaan pandemiaohjeusryhmä päätti tiistaina pitää alueelliset suositukset voimassa hiihtolomaviikon yli 15.maaliskuuta asti. Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitus on voimassa maaliskuun alkuun saakka.

Sairaanhoitopiirin kahden viikon koronailmaantuvuus oli viime viikolla 30 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testitulosten osuus Fimlabissa on kuluneen viikon ajalta 0,9 prosenttia, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessa.

Muuntovirustartuntoja on todettu Pirkanmaalla tähän mennessä yhteensä 23 kappaletta. Valtaosassa muuntovirustapauksista kyse oli brittimuunnoksesta. Etelä-Afrikan muuntovirustartuntoja todettiin viisi ja Brasilian muuntovirustartuntoja on ollut yksi.

Muuntovirusten tartuntaketjut on Pirkanmaalla saatu sairaanhoitopiirin mukaan hyvin jäljitettyä. Joukkoaltistumisissa on todettu vain yksi muuntoviruksen jatkotartunta.

”Pirkanmaalla kuitenkin varaudutaan muuntoviruksen osuuden kasvuun. Avainasemassa on oireisten nopea testiin hakeutuminen ja sujuva jäljitystyö, joka on Pirkanmaalla toiminut hyvin”, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessa.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että maanantaina voimaan tulleen tartuntatautilain muutoksen ja pykälän 58 c myötä eri toimijoita, kuten yksityisiä yrityksiä, säätiöitä, kuntia ja kuntayhtymiä sekä uskonnollisia yhteisöjä ja julkisoikeudellisia laitoksia velvoitetaan toimimaan tiloissaan koronaepidemian leviämisen estämiseksi.

”Käytännössä asiakkailla ja osallistujilla on näissä tiloissa oltava mahdollisuus turvaväleihin ja käsien puhdistamiseen. Tämän lisäksi asiakkaille ja osallistujille on luotava toimintaohjeet, joilla tartuntojen leviämistä voidaan estää. Laki edellyttää tehokasta tilojen ja pintojen puhdistamista.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE