Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Myös Nato osallistuu vastatoimiin – karkottaa 7 venäläistä diplomaattia

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Naton pääsihteeri Jens Stolberg.

Sotilasliitto Nato karkottaa Britannian hermomyrkkyiskun takia seitsemän venäläistä diplomaattia ja lisäksi epää kolmen muun akkreditoinnin. Asiasta kertoi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Topi Juga

Karkotukset ovat Stoltenbergin mukaan selkeä viesti Venäjälle, että sen käyttäytymistä on mahdoton hyväksyä ja että sillä on seurauksia.

EU-maiden johtajat totesivat viime viikolla yhdessä, että Venäjä on todennäköisesti vastuussa hermomyrkkyiskusta entistä venäläisagenttiaSergei Skripalia ja hänen tytärtään vastaan. Muuta todennäköistä selitystä ei EU-maiden mukaan ole. EU kutsuu Moskovan-lähettilään kotiin neuvonpitoa varten.

Iso osa EU-maista sekä Yhdysvallat ovat päättäneet karkottaa venäläisdiplomaatteja vastalauseena Salisburyn hermomyrkkyhyökkäyksestä. Myös Suomi karkottaa yhden venäläisdiplomaatin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE