Politiikka

Näin Juhana Vartiainen muuttaisi työttömien kyykytysmallia: ”Eli jos vaikka korjaat naapurin laiturin ja saat siitä 500 euroa…”

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kommentoi Demokraatille niin sanottua aktiivimallia. Vartiainen otti tänään osaa palkansaajien mielenilmaukseen Helsingin Senaatintorilla.

Vartiainen sanoo nauttivansa polemiikista.

– Sehän on niin, että jos hallitus jotakin tekee, pitää uskaltaa seistä sen takana. Ei pidä kierrellä, kaarrella ja kaunistella.

Vartiaisen mukaan aktiivimallia kannattaa puolustaa, koska sen avulla vähennetään työttömyyttä. Hän ei usko väitteeseen, että se heikentäisi kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kansalaisten tilannetta.

Vartiaisen mukaan aktiivimallia voisi kuitenkin parantaa ainakin yhdellä tavalla.

– Kaikkia lakeja pitää arvioida jälkikäteen, miten ne toimii ja saavuttaa tarkoitustaan.

– Mutta yksi asia joka minulle tulee mieleen on se, että moni varmaankin haluaisi täyttää aktiivisuusehdon tekemällä työkeikan, josta ei välttämättä mitata tunteja. Eli jos vaikka korjaat naapurin laiturin ja saat siitä 500 euroa, mutta ei ole laskettu tunteja, niin minun mielestäni tällaisen keikan pitäisi olla mukana niissä mahdollisuksiissa, joilla aktiivisuus osoitetaan.

Vartiaista haastatteli toimittaja Topi Juga.  Vartiaisen haastattelu alkaa videolla noin 35 minuutin kohdalla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat