Ulkomaat

Näin Lontoon hyökkäykseen on reagoitu – Macron: ”Ranska on enemmän kuin koskaan Britannian tukena”

Lehtikuva
Emmanuel Macron ja useat valtionjohtajat ovat osoittaneet tukea Britannialle.
Lehtikuva
Emmanuel Macron ja useat valtionjohtajat ovat osoittaneet tukea Britannialle.
Lehtikuva
Emmanuel Macron ja useat valtionjohtajat ovat osoittaneet tukea Britannialle.

Lontoossa ainakin 48 ihmistä on haavoittunut eilisissä veriteoissa, kertovat pelastusviranomaiset. Lisäksi paikan päällä on hoidettu runsaasti lieviä vammoja saaneita.

Kolmen hyökkääjän tekemissä iskuissa kuoli kuusi ihmistä. Poliisi ampui hyökkääjät. Hyökkääjät ajoivat ihmisten päälle autolla ja puukottivat heitä.

Näin Lontoon hyökkäykseen on reagoitu:

– Lontoon pormestari Sadiq Khan tiedotteessa: Tämä on tahallinen ja pelkurimainen hyökkäys viattomia lontoolaisia javierailijoita kohtaan, jotka olivat nauttimassa lauantai-illasta. Tällaiselle barbaariselle teolle ei ole mitään perusteluja.

– Ranskan presidentti Emmanuel Macron Twitterissä: Tämän uuden tragedian myötä Ranska on enemmän kuin koskaan Britannian tukena. Ajatukseni on uhrien ja heidän rakkaidensa luona.

– Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Twitterissä: Mitä tahansa Yhdysvallat voi tehdä auttaakseen Lontoossa ja Britanniassa, olemme siellä. OLEMME TEIDÄN KANSSANNE. JUMALAN SIUNAUSTA!

– Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Twitterissä: Olen järkyttynyt ja surullinen Lontoon uutisista. Tuomitsen hyökkäykset voimakkaasti. Ajatuksemme ovat niiden luona, joita hyökkäykset koskettavat.

– Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ulkoministeriön Twitterissä: Surullisia uutisia Lontoosta. Tuomitsen voimakkaasti nämä pahantahtoiset iskut. Syvimmät osanottoni kaikille, joita isku koskettaa.

– Presidentti Sauli Niinistö: Suomi tuomitsee Lontoon järkyttävän iskun sekä kaiken terrorismin ja ääriliikehdinnän jyrkästi. Emme taivu emmekä turru toistuvienkaan terroritekojen edessä, sillä demokratia ja vapaus ovat vihaa vahvempia voimia.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat