Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Näin ravintolarajoituksia kevennetään pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Kymenlaaksossa

Lehtikuva

Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronapandemian leviämisvaiheesta lievempään kiihtymisvaiheeseen, alueen koronakoordinaatioryhmä eli koronanyrkki kertoi torstaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Siirtyminen leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen tarkoittaa, että alueen epidemiatilanne on muuttunut aiempaa rauhallisemmaksi. Kiihtymisvaihe on käytössä olevan kolmeportaisen asteikon keskimmäinen taso.

Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla on ollut koronatilanteen vuoksi tiukkoja rajoituksia sekä yleisötapahtumiin että ravintoloiden aukioloaikoihin. Siirtymisen seurauksena koronarajoituksia aletaan purkaa Helsingin, Espoon ja Vantaan sekä Keravan ja Keski-Uudenmaan alueella ensi viikolla.

Henkilömäärää ei enää rajoiteta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy koronanyrkin linjauksen myötä valmistelemaan kokoontumisrajoitusten lieventämistä Uudellamaalla. Uusien rajoitusten on määrä astua voimaan tiistaina 15. kesäkuuta, ja ne noudattelevat kiihtymisvaiheen suosituksia. Kokoontumisten henkilömäärää ei enää rajoiteta sisätiloissa eikä rajatuissa ulkotiloissa.

Lisäksi koronanyrkki kertoi, että Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa Espoota sekä Kauniaisia lukuun ottamatta ovat siirtyneet epidemian perustasolle. Näillä alueilla Etelä-Suomen avi aikoo kumota kokoontumisrajoitukset kokonaan.

Kokoontumisrajoitukset puretaan kokonaan myös Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueelta perjantaista alkaen. Avin mukaan rajoitukset voidaan purkaa, koska alueen epidemiatilanne on palannut perustasolle.

Pirkanmaalla ja Kymenlaaksossa tuli viime yönä voimaan höllennetyt ravintolarajoitukset. Anniskelu on nyt sallittu kello 07–01 ja ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kahteen yöllä.

Uudellamaalla ravintoloiden koronarajoitusten keventämisestä on tarkoitus päättää perjantaina. Asia on esillä ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa aamupäivällä.

Kiihtymisvaiheessa ravintolat saavat anniskella kello 22 asti ja olla avoinna tunnin tätä pidempään. Sisätiloissa ruokaravintoloissa on käytössä 75 prosenttia ja anniskeluravintoloissa puolet asiakaspaikoista.

Harrastuksia ja asiakastiloja avataan

Ensi viikolla myös lasten ja nuorten harrastuksiin liittyvää kilpailutoimintaa voi pääkaupunkiseudulla jälleen järjestää kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa.

Aikuisten harrastustoiminta puolestaan avataan kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa liikuntaa lukuun ottamatta. Liikuntaa voi harrastaa kaupunkien tiloissa edelleen ainoastaan ulkona.

Myös pääkaupunkiseudun kuntien asiakaspalvelutilat avataan, eikä niissä enää ensi viikosta alkaen rajoiteta asiakasmääriä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE