Politiikka

Näin Timo Harakka arvioi Martti Ahtisaarta 8 vuotta sitten ja näin nyt, vuonna 2016

Martti Ahtisaaren keskustelukirja Tapani Ruokasen ja Jaakko Iloniemen kanssa on puhuttanut jo pari päivää. Demareista esimerkiksi puheenjohtaja Antti Rinne ja europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ovat ottaneet kantaa Ahtisaaren kirjassa esittämiin mielipiteisiin.

SDP:n kansanedustaja Timo Harakka lähestyy asiaa menneisyydestä käsin. Hän on jakanut Facebookissa kirjoituksensa Ahtisaaresta kahdeksan vuoden takaa, jolloin Ahtisaari oli vasta saanut Nobelin rauhanpalkinnon.

”Muumipappa ja meriitti” -otsikoidussa kolumnissa Harakka kirjoittaa, että Ahtisaari on epäilyttävä hahmo.

”Presidenttikampanja 1994 oli niin lyhyt, että kansa luuli näkevänsä Ahtisaaressa kansanmiehen. Pari viikkoa lisää, niin hänen todellinen henkilöllisyytensä olisi paljastunut: elitistinen diplomaatti, joka on tottunut ylelliseen elämään ulkomailla.”

Kolumnini kahdeksan vuoden takaa tuntuu yhä pätevältä.

Harakka, vuosimallia 2008, sanoi, että Ahtisaari on suurmies, mutta joskus pikkusielu.

”Ennen kuin Ahtisaari tunnettiin maailmalla Suomen ainoana Nobelin rauhanpalkinnon saajana, hänet tunnettiin ainoana maailmassa, joka ilmaisee pettymyksensä siitä, että hänelle ei myönnetty Nobelin rauhanpalkintoa.”

Harakan mukaan Ahtisaari ei saanut peitetyksi vaikutelmaa, että Nobel on jonkinlainen revanssi Suomen kiittämättömän kansan tuottamalle pettymykselle.

”Ähäkutti, joko näette, millaista jättiläistä ette ymmärtäneet riittävästi kunnioittaa.”

Harakan mielestä Ahtisaari lukeutuu ihmisiin, joita on helpompi arvostaa kuin rakastaa. Hän sanoi arvostavansa Ahtisaarta.

Entä kuinka Harakka arvioi Ahtisaarta nyt, vuonna 2016?

Hän nostaa kolumnistaan esiin yhden, jo edellä mainitun sitaatin: ”Kiistatta Martti Ahtisaari on suurmies, mutta joskus pikkusielu.” Ja kirjoittaa:

”Kolumnini kahdeksan vuoden takaa tuntuu yhä pätevältä”.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat