Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Näin vihreiden Ohisalo pohtii hallitusyhteistyötä Iltalehdelle – ”On kaksi isoa tarinaa, jotka pitävät hallitusta kasassa”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo pohtii Iltalehden haastattelussa hallituksen ilmastotavoitteiden merkitystä puolueelleen.

Demokraatti.fi

Tulevana syksynä nähdään Ohisalon mukaan pystyvätkö Sanna Marinin (sd.) hallituksen puolueet pitäytymään sopimassaan hallitusohjelmassa.

– Ajattelen edelleen niin, että hallituksella on kaksi isoa tarinaa, jotka pitävät hallitusta kasassa. Ensimmäinen on ilmastopolitiikan kokonaisuus ja toinen työllisyyspolitiikka. Kolmanneksi tarinaksi on tullut korona, Ohisalo sanoo Iltalehdelle.

Hallitusohjelman mukaan Suomen tulisi olla hiilineutraali vuonna 2035. Keinoina ovat päästövähennykset ja hiilinielujen vahvistaminen. Ohisalon mukaan vihreille on olennaista, ettei tavoitteesta lipsuta.

– Jos pysähdytään tai mennään taaksepäin, meidän pitää miettiä vakavasti hallituksessa olemistamme.

– Monissa toimissa pitää päästä saman tien liikkeelle, mieluummin eilen kuin huomenna. Emme varmasti olisi sellaisessa hallituksessa, joka ei ottaisi ilmastonmuutoksen torjumista tosissaan. Sen takia tässä nyt vielä ollaan, että näkymä on se, että näissä asioissa voidaan edetä, Ohisalo sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE