Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

”Nastakengät kannattaa laittaa jalkaan” – vaalipäivänä tiedossa melko tyypillinen tammikuun keli

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Ulkoilijoita aurinkoisessa talvisäässä Helsingin Seurasaaressa 22.tammikuuta 2022.

Aluevaalien äänestyspäivänä sunnuntaina vallitsee koko maassa melko tyypillinen tammikuinen säätila, kertoo päivystävä meteorologi Ari Mustala Ilmatieteen laitokselta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Maan länsi- ja pohjoisosassa pilvistyy sunnuntaina. Lännen suunnasta tulee sateita ja etelätuuli voimistuu. Sää lauhtuu, ja Länsi-Suomessa sade voi olla jäätävää.

Ilmatieteen laitos ei ole toistaiseksi antanut sunnuntaille varoituksia jalankulkijoille. Pitävät jalkineet ovat Mustalan mukaan kuitenkin hyvä valinta kävellen äänestyspaikoille meneville.

-  Nastakengät kannattaa laittaa jalkaan. Siellä on jo muutenkin valmiiksi liukkautta teiden ja jalkakäytävien pinnoilla. Kun vielä lumi sataa siihen päälle, niin varmasti on liukasta, eikä ulkona voi ihan huolettomasti kävellä.

Muuten sää on Mustalan mukaan ihan kohtuullinen.

-  Tuulta on jonkin verran eikä pakkanen ole purevaa. Tammikuun säät ovat tämmöisiä.

Lunta ja jäätävää tihkusadetta voi sataa iltapäivällä

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lumisateen määrä jäänee 2-3 senttimetriin. Lumisateet siirtyvät maan itäosaan, missä sade tulee lumena, mutta jäätävää tihkua voi olla seassa.

Sunnuntaina puolen päivän jälkeen maan länsiosassa pilvipeite saattaa rakoilla. Iltapäivällä Länsi- ja Pohjois-Suomessa on pilvistä ja lumisateen joukossa on ehkä jäätävää tihkusadetta. Idässä satelee niin ikään lunta, mutta sielläkin sateen joukossa voi olla jäätävää tihkusadetta.

Lämpötila nousee koko maassa. Länsirannikolla Etelä-Suomessa nollaan asteeseen tai vähän sen yläpuolelle ja Länsi-Lapissa nollan tuntumaan. Kylmintä on sunnuntaina päivällä Itä-Suomessa, mutta sielläkään pakkasta ei ole enempää kuin 2-6 astetta..

Tieliikenteelle on varoitus liukkaasta ajokelistä laajasti maan länsi- ja keskiosaan itäistä Suomea lukuun ottamatta. Myös osissa Pohjois-Suomea varoitetaan sunnuntaina liukkaasta ajokelistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE