Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Natsi-Saksaan liittyvä vertaus poltti Saksan ulkoministerin päreet: ”Mikään ei yhdistä koronaprotestoijia vastarintataistelijoiden kanssa”

LEHTIKUVA / AFP Tobias Schwarz
Koronarajoituksia on vastustettu muun muassa hiljaisessa mielenosoituksessa Berliinissä 22.marraskuuta. "Meidän pitää puhua", banderollissa lukee.

Saksan ulkoministeri Heiko Maas on kritisoinut maan koronarajoituksia vastustavia mielenosoittajia näiden tekemistä vertauksista natsi-Saksaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Maas kommentoi asiaa Twitterissä, kun koronarajoituksia vastustanut nuori nainen vertasi Hannoverissa lauantaina pidetyssä protestissa itseään Sophie Scholliin.

Scholl oli nuori saksalaisopiskelija, joka toimi natseja vastustaneessa vastarintaryhmässä. Scholl teloitettiin toimintansa vuoksi vuonna 1943.

Maas sanoi kommenttien vähättelevän holokaustia. Hänen mukaansa mikään ei yhdistä koronarajoituksia kritisoivia ihmisiä natsi-Saksaa vastaan taistelleiden ihmisten kanssa.

– Tämä mitätöi holokaustia ja osoittaa kestämätöntä historian unohtamista. Mikään ei yhdistä koronaprotestoijia vastarintataistelijoiden kanssa. Ei mikään!, Maas kirjoitti Twitterissä.

Järjestyksenvalvoja keskeytti naisen puheen

Naisen puheesta levinnyt video on kerännyt yli miljoona katsomiskertaa sosiaalisessa mediassa ja herättänyt paljon kritiikkiä.

Tapauksesta jaetulla videolla näkyy myös, miten järjestyksenvalvojana toiminut mies keskeyttää nuoren naisen puheen ojentaakseen tälle liivinsä.

– En tee työtä tällaisen hölynpölyn turvaamiseksi, hän sanoo naiselle.

Saksassa on järjestetty vuoden aikana useita koronarajoituksia vastustavia protesteja, jotka ovat keränneet osallistujia äärioikeistosta rokotekielteisiin ihmisiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE