Kotimaa

Neuvottelut yliopistojen työehtosopimuksesta keskeytyivät

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Neuvottelut yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta ovat keskeytyneet, kertoo Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko. Uutta neuvotteluaikaa ei Jukon mukaan sovittu.

Palkansaajajärjestöt ja yliopistotyönantajia edustava Sivistystyönantajat jatkoivat tänään neuvotteluja yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta. Sopimuskausi päättyy torstain vastaisena yönä. Jukon toimielimet käsittelevät tilannetta torstaina.

Jukon mukaan neuvotteluissa ei ole vielä päästy keskustelemaan lainkaan palkankorotuksista. Järjestön mukaan työnantaja on edellyttänyt ensiksi ratkaisua palkkausjärjestelmän uudistamisesta.

– Tämä on koko neuvottelujen ajan ollut työnantajan ykkösasia ja haitannut kokonaisuuden käsittelyä kuluttamalla suurimman osan käytettävissä olleesta ajasta. Palkansaajat ovat tehneet useita rakentavia ehdotuksia nykyisen palkkausjärjestelmän pohjalta sen kehittämiseksi. Työnantajien edellyttämää hyppyä tuntemattomaan ei kuitenkaan katsottu voitavan tehdä, Juko kirjoittaa tiedotteessaan.

Sivistystyönantajien mukaan neuvotteluiden aikana työnantajapuoli on antanut useita esityksiä, joissa on huomioitu monia työntekijäpuolelle tärkeitä vaatimuksia.

– Palkkausjärjestelmä pitäisi edelleen sisällään ohjaavia elementtejä, millä turvattaisiin työntekijäpuolelle tärkeää yliopistojen käytäntöjen yhtenäisyyttä, sanoo  Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer.

Uutista täydennetty 1.2. kello 1.11.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat