Politiikka

Niinistöltä hurjaa puhetta kohukaupoista: ”Suoranaista silmien sulkemista”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

”Tässä kaupassa ei ole ulko- ja turvallisuuspoliittisia ulottuvuuksia”, sanoi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) MTV3-haastattelussa Fortumin Uniper-kaupasta, kirjoittaa vihreiden Ville Niinistö Facebook-sivuillaan.

”Vaikka Uniper on iso omistaja Venäjän valtiolle tärkeästä Nord Stream 2 -kaasuputkesta Itämeren kautta Saksaan. Koska olemme kuulleet tämän ennenkin?”

Niinistö jatkaa muistelemalla, että jo silloinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) ja sittemmin Sipilä vakuuttelivat samaa Fennovoiman ydinvoimadiilistä venäläisen Rosatomin kanssa.

Niinistön mukaan Uniper lisää Fortumin omistuksia Venäjällä merkittävästi ja tämä tekee yhtiöstä hänen mielestään entistäkin riippuvaisemmaksi Venäjän kehityksestä.

”Myös sen johtajien oikuista, koska Venäjällä energia on julkilausutusti kansallisen edun ja turvallisuuden asia.”

Niinistä arvostelee, että on naiivia väittää, että tällaisen yhtiön ostaminen ei lisäisi suomalaisen valtionyhtiön Fortumin riskiä suhteessa Venäjään.

”Ja on suoranaista silmien sulkemista väittää, että se ei olisi myös turvallisuuspolitiikallemme merkityksellistä. Totta kai se on. Eri asia on sitten se, kuinka paljon se vaikuttaa asemaamme ja mitä sille pitäisi tehdä. Tästä pitäisi päästä Suomessakin jo puhumaan avoimesti.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat