Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Niko Ranta-ahoa on määrä kuulla käräjillä

Lehtikuva

Suomen suurimpiin kuuluva huumeoikeudenkäynti jatkuu tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeudessa on määrä kuulla jutun toista pääsyytettyä, yrittäjä Niko Ranta-ahoa. Ranta-aho ilmoitti yllättäen maaliskuussa myöntävänsä kaikki häneen kohdistetut syytteet pääosin. Ranta-aho myös johdatti poliisin maastokätköille, joista löytyi kymmeniä kiloja huumeita.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Niin kutsutussa Katiska-jutussa Ranta-ahoa ja liivijengi Cannonballin entistä johtajaa Janne Tranbergia syytetään huumeorganisaation johtamisesta ja lukuisten huumekilojen maahantuonnista. Tällä tietoa Tranberg kiistää edelleen häneen kohdistetut syytteet.

”Olen johtanut huumekauppaa yksin”

Uusissa poliisikuulusteluissa Ranta-aho kertoi tunnustuksen syyksi päätöksen lopettaa rikollinen elämä ja läheisten sotkeminen rikoksiin. Ranta-ahon lähisukulainen on vyyhdessä syytteessä törkeästä rahanpesusta. Entistä puolisoa Sofia Belorfia puolestaan syytetään huumausainerikoksesta ja kahdesta rahanpesusta.

Poliisi kyseenalaisti Ranta-ahon motiiveja tunnustukselle kysymällä, yrittääkö hän suojella joitain muita ihmisiä tai kostaa niille, jotka ovat aiemmin puhuneet hänestä epäedullisia asioita. Tämän Ranta-aho kielsi. Hänelle esitettiin myös suora kysymys ”Miten toinen pääsyytetty Janne Tranberg liittyy rikoksiin?”.

– En tiedä, Ranta-aho vastasi.

– Olen esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä mainittu Cobra, ja olen johtanut huumekauppaa yksin. Huumausaineet, lääkkeet ja dopingit ovat olleet minun omistamiani, ja olen myynyt niitä eteenpäin asiakkailleni, hän sanoi poliisin lisätutkintapöytäkirjan mukaan.

Syyttäjät: Ranta-aho ja Tranberg johtivat huumeliigaa Espanjasta

Syytteiden mukaan Ranta-aho ja Tranberg johtivat huumeorganisaatiota Espanjasta. Suomeen tuotiin syyttäjien mukaan 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista.

Liigan syytetään myös tuoneen maahan yli kaksimiljoonaa tablettia huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä ja suuren määrän dopingaineita.

Esitutkinnan mukaan huumeilla tienattiin yli kymmenenmiljoonaa euroa rikoshyötyä. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosiin 2016–2019.
Syyttäjien mukaan Tranberg johti Helsingin haaraa ja Ranta-aho taas Tampereen haaraa. Tranbergin haarassa syytettynä on muun muassa entisiä Cannonball-jengiläisiä, minkä lisäksi haaran huumeita myytiin syyttäjien mukaan pimeässä verkossa Silkkitiellä. Ranta-ahon haarassa taas on syytettynä pääosin henkilöitä, joilla ei ole aiempaa rikostaustaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE