MENY

Ny styrelse och ordförande för Nykarleby socialdemokratiska förening

Majvor Grönroos leder Nykarleby socialdemokratiska förening.

Nykarleby socialdemokratiska förening valde ny ordförande och styrelse för år 2018-2019 på sitt höstmöte denna vecka.

 

Till ordförande valdes Majvor Grönroos. Hon kandiderade för första gången i kommunalvalet 2017 och gjorde det bra, hon kom in i fullmäktige i Nykarleby och valdes även till ledamot i stadsstyrelsen. Grönroos jobbar som klasslärare i Jeppo-Pensala skola.

Som viceordförande fortsätter Steven Frostdahl. Övriga i styrelsen: Mikael Överfors, Inger Englund, Yvonne Emet, Fredrik Mannström, Marita Holmberg. Som ersättare valdes Li Nylund.

ÄMNESORD

Diskussion

Året som gått med Arbetarbladet

Finlands jubileumsår har varit minst sagt händelserikt även för SDP och ABL som önskar alla en fridfull Jul och gott nytt år och återkommer i januari! Men först är det dags för en sammanfattning.

Lue lisää

Diskussion

Lipponen om dagens språkpolitik: Det här är ohållbart!

Kuva: Foto: Johan Kvarnström

– Det är en minoritet som tycks bestämma, kommenterade Paavo Lipponen regeringens språkpolitik i samband med att den nya FSD-historiken diskuterades i Helsingfors på luciadagen.

Lue lisää

Furstenborg: Facket behövs!

Kuva: Foto: Henrik Helenius
Hagnäs torg med dess många fackförbundskontor är en mycket bekant plats för Jan Furstenborg.

Facket behövs nu och i framtiden. Fackföreningsrörelsen måste alltid också vara beredd att förnya sig. Man ska vara beredd att acceptera förnyelse men också själv skapa nytt. Det säger Jan Furstenborg, finlandssvensk facklig veteran och numera aktiv pensionär.

Lue lisää

Diskussion

Viktigt att låta finskspråkiga tala svenska

Kuva: Foto: Caroline Lång
Rebecca Åkers, ordförande för FSUD, ställde frågor kring svenskans historia, nutid och framtid till forskaren Kjell Herberts.

Det råa debattklimatet och domänförlusterna ser ut att hota svenskan i Finland. Finns det en överlevnad för tvåspråkigheten? Det diskuterades på ABL:s och FSUD:s evenemang ”Hotad? – en barkväll om finlandssvenskan”.

Lue lisää