Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Nyt avautuu joulukirkkokuohunnasta opetusministeri Li Andersson: ”Uskonnonvapaus tarkoittaa, että jokainen meistä saa vapaasti uskoa ja olla uskomatta”

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Opetusministeri Li Andersson (vas.) osallistuu apulaisoikeusasiamiehen joulukirkko-linjauksesta nousseeseen kalabaliikkiin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tiistaisessa ratkaisussa apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen katsoi, että koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on oppilaiden yhdenvertaisuuden ja uskonnonvapauden näkökulmasta ongelmallista.

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan kouvolalainen koulu toimi lainvastaisesti järjestämällä koulun joulujuhlan uskonnollisena tilaisuutena.

Ratkaisun mukaan kirkossa pidettyä koulun joulujuhlaa oli pidettävä uskonnon harjoittamiseksi katsottavana tilaisuutena. Joulujuhlassa laulettiin virsiä, esitettiin jouluevankeliumi ja kuunneltiin seurakunnan papin pitämä puhe.

Andersson kirjoittaa Twitter-tilillään, että uskonnonvapaus tarkoittaa, että jokainen meistä saa vapaasti uskoa ja olla uskomatta.

”Kirkkoon kuuluvat ja muut halukkaat voivat myös jatkossa mennä joulukirkkoon. Kaikille oppilaille tarkoitetut yhteiset joulujuhlat järjestetään kuitenkin yhteisessä paikassa, kuten koulussa.”

Ministerin mielestä yksittäisten virsien laulaminen on tästä erillinen kysymys.

”Ei perinteinen joulukirkko minnekään katoa, se jatkuu, ja siihen on kaikilla halukkailla mahdollisuus osallistua jatkossakin. Tuntuu että tässä on aika paljon väärinkäsityksiä nyt liikkeellä.”

”Ne kuuluvat monien yhteisten juhlien perinteisiin.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE