Politiikka

”Nyt on aika ottaa seuraava askel: nousta maan johtavaksi järjestöksi” – Matias Mäkynen tähtää Demarinuorten johtoon

Jari Soini
Matias Mäkysen mielestä nuorten asema on kohentunut SDP:ssä.
Jari Soini
Matias Mäkysen mielestä nuorten asema on kohentunut SDP:ssä.
Jari Soini
Matias Mäkysen mielestä nuorten asema on kohentunut SDP:ssä.

Sosialidemokraattisten nuorten puheenjohtajaehdokkaiden lista täydentyi keskiviikkona toisella nimellä. Pohjanmaan sosialidemokraattien puheenjohtaja, Vaasan kaupunginvaltuutettu Matias Mäkynen ilmoittaa olevansa valmis nostamaan Demarinuoret maan johtavaksi ja kiinnostavimmaksi järjestöksi.

Hän korostaa, että Demarinuoret on jo nyt vaikutusvaltainen poliittinen nuorisojärjestö. Sillä on loistavia paikallisosastoja ja aktiivisia piirejä, jotka toimivat innokkaiden ihmisten voimin.

– Kaikki viimeiset vaalit ovat onnistuneet Demarinuorten näkökulmasta hyvin, vaikka SDP on hävinnytkin vaalit toisensa jälkeen.

Mäkynen arvioi, että neljä nuorta kansanedustajaa, nuoret puoluejohdossa ja Demarinuorten aktiivinen rooli puolueen kehittäjänä ovat parantaneet nuorten asemaa myös SDP:ssä.

Meidän on tehtävä poliittinen nuorisotoiminta kaikille mukavaksi vaihtoehdoksi.

– Puheet auringonlaskun puolueesta ovat loppuneet.

Hän kuitenkin uskoo, että Demarinuoret pystyvät yhdessä paljon nykyistä parempaankin toimintaa kehittämällä. Mäkynen pitää liiton puheenjohtajan roolia erityisen tärkeänä.

– Hänen on valittava oikeat poliittiset ulostulot, toimittava näkyvänä ja osaavana keulakuvana Demarinuorille sekä innostettava ja tuettava aktiiveja kaikilla järjestön tasoilla. Meidän on oltava rohkeita ja toisaalta tehtävä poliittinen nuorisotoiminta kaikille mukavaksi ja houkuttelevaksi vaihtoehdoksi.

Oikeustieteen opiskelija Mäkynen on aiemmin toiminut muun muassa Demarinuorten liittohallituksen jäsenenä ja poliittisena sihteerinä. Hän pitääkin itse erityisinä vahvuuksinaan laajaa kokemusta järjestö- ja puoluetoiminnassa. Mäkynen valmisteli myös nuorisojärjestön yleisturva-sosiaaliturvamallia, joka sai laajaa huomiota.

Aiemmin ehdokkaaksi on ilmoittautunut Demarinuorten varapuheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi. Järjestön liittokokous järjestetään toukokuun lopulla Tampereella.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat