Politiikka

Nyt on Paltan vuoro valittaa toimihenkilöiden päätöksistä – ”Käsittämätöntä, kohtuutonta, petyimme”

Lehtikuva / Sami Halinen
Lehtikuva / Sami Halinen
Lehtikuva / Sami Halinen

Ammattiliitto Pro aloittaa huomenna ICT-alan toimihenkilöitä koskevan ylityökiellon ja paikallisen sopimisen kiellon. Palvelualojen työnantaja Palta on erittäin pettynyt, että Pro on päättänyt käynnistää työtaistelutoimet, vaikka neuvottelut ovat pahasti kesken.

ICT-alan toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus päättyi eilen 31.10.2017. Neuvotteluissa on edistytty, mutta lähes kaikki keskeisimmät asiat ovat edelleen auki. Pro on esittänyt neuvotteluissa täysin kohtuuttomia vaatimuksia etenkin alihankinnan ja vuokratyövoiman käyttöön liittyen. Lisäksi Pro on hidastanut neuvottelujen etenemistä ennakkovaatimuksilla ja perumalla sovittuja neuvotteluaikoja. Palta pitää Pron toimintaa vastuuttomana ja erittäin valitettavana.

Pron tavoitteet ICT-alan toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen kehittämisessä ovat keskittyneet viime vuosina lähinnä vuokratyövoiman käytön vastustamiseen. Jo tällä hetkellä ulkopuolisen työvoiman eli vuokratyön ja alihankinnan käyttöä ICT-alalla rajoitetaan useilla määräyksillä, ja niiden mukaiset menettelyt ovat selvästi raskaampia kuin muilla aloilla.

Pro pyrkii määräämään, milloin ja missä olosuhteissa sekä kuinka kauan ja kuinka paljon vuokratyötä saa tehdä. Pro on kyseenalaistanut vuokratyön käytön erityisesti säännöllisesti ja pidempiaikaisesti tehtynä. Toteutuessaan Pron vaatimukset vaikeuttaisivat olennaisesti ICT-alan yritysten liiketoimintaa, ja johtaisivat työpaikkojen menetyksiin, Palta valittaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat