Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

”Nyt on saatava vastauksia” – SAK:n Eloranta vaatii perussuomalaisia kertomaan työelämäkantansa ennen vaaleja

SAK

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta (kuvassa) vaatii perussuomalaisilta vastauksia ammattiliittojen työelämäkysymyksiin.

Demokraatti

Demokraatti

– Liittojen jäsenillä ja äänestäjillä ylipäätään on oltava tieto puolueiden keskeisistä kannoista ennen varsinaista vaalipäivää. Nyt on saatava vastauksia, Eloranta sanoo tiedotteessa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoi torstaina, ettei puolue kannata niin sanottujen kiky-maksujen palauttamista työnantajan maksettavaksi. Kanta poikkeaa siitä, mitä puolue oli aiemmin vastannut SAK:n ja sen ammattiliittojen äänestysaktiivisuuskampanjan, Vaalistajan, kyselyyn.

– Palkansaajat painivat toimeentulo-ongelmien kanssa, koska hinnat ja korot ovat nousseet. Kiky-maksujen siirto vahvistaisi erityisesti pieni- ja keskituloisten ostovoimaa. Perussuomalaisten vaalilupaus asiasta ei pitänytkään paikkaansa. Puolue on antanut myös koko joukon muita lupauksia. Ammattiliitot ovat perustellusti kysyneet varmistusta niihin. Riikka Purra, äänestäjillä on oikeus tietää, Eloranta sanoo.

Esimerkiksi Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Rakennusliitto ovat tänään kysyneet perussuomalaisten kantoja puolueen muihin työelämälinjauksiin. Eilen niitä kysyi Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL. Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen kertoi lähettäneensä kysymyksensä sähköpostitse Riikka Purralle.

– Perussuomalaisten vastaus kiky-maksuun ei pitänyt paikkaansa. Nyt ammattiliittojen jäsenillä on huoli ja epävarmuus muiden annettujen lupauksien suhteen. Merkittävin on varmasti kysymys siitä, tuleeko uusi työntekijöiden elämää kurjistava kilpailukykysopimus, SAK:n Jarkko Eloranta toteaa tiedotteessa.

Eloranta muistuttaa, että perussuomalaiset ei ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja kertonut äänestäjille mitä tuleman piti. Perussuomalaiset olivat hallituksessa, joka heikensi lukuisia työntekijöiden turvaksi säädettyjä oikeuksia, kuten irtisanomissuojaa ja työttömyysturvaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE