Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Nyt tuli Antti Kaikkosen kommentti Petri Honkosen painajais-puheisiin: “En halua kategorisesti sanoa millekään puolueelle, ettei se käy”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kansanedustaja Antti Kaikkonen tavoittelee odotetusti keskustan puheenjohtajuutta. Kaikkonen kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa iltapäivällä.

Rane Aunimo

Demokraatti

Kaikkonen sai heti kommentoitavakseen puolueen varapuheenjohtajan Petri Honkosen taannoiset jyrkät puheet. Entinen tiede- ja kulttuuriministeri ei muistellut hyvällä Marinin hallitusta, jossa itsekin istui.

– Turha kuvitella, että keskusta osallistuisi enää kuuna päivänä viime vaalikauden kaltaiseen kokoonpanoon. Sitä painajaista en halua nähdä uudestaan, Honkonen täräytti viestipalvelu X:ssä.

Marinin hallituksen puolustusministeri Kaikkonen on puheissaan selvästi maltillisempi. Hän muistuttaa, että viime vaalikaudella eteen tulivat niin korona kuin Venäjäkin. Aina ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä.

– Varsinkin meillä oli vaikeuksia, miten saada sovitettua omaa talousnäkemystämme muun silloisen hallituksen kanssa. Keskusta olisi varmasti halunnut tiukempaa taloudenpitoa, mutta siinä emme onnistuneet.

Kaikkonen sanoo kuitenkin, että suurista kriiseistä selvittiin kohtuudella ja Suomi vietiin myös Naton jäseneksi.

– Politiikkaa tehdään ajassa. En halua kategorisesti sanoa millekään puolueelle, ettei se käy, mutta varmaan aikaa täytyy mennä ennen kuin asioita voitaisiin yhteensovittaa sillä tavalla, että hallitusyhteistyö juuri edellisen kaltaisen hallituksen kanssa voisi olla mahdollista.

Lisää aiheesta

Kaikkonen sanoo, ettei usko olevan heti näköpiirissäkään, että kyseisen kaltainen koalitio syntyisi uudelleen. Hallituksessa olivat tuolloin keskustan ja SDP:n lisäksi vasemmistoliitto, vihreät ja RKP.

MONESSA liemessä keitetty Kaikkonen on toiminut muun muassa puolustusministerinä ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Kansanedustajana 50-vuotias Kaikkonen on toiminut vuodesta 2003.

Nuorisosäätiö-kohussa vuonna 2013 Kaikkoselle tuomittiin viiden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus luottamusaseman väärinkäytöstä.

Nykyinen puheenjohtaja Annika Saarikko ei tavoittele jatkoa keskustan johdossa. Aiemmin kisaan on ilmoittautunut kansanedustaja Tuomas Kettunen.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan puoluekokouksessaan kesäkuussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE