Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Oikeutta eläimille tylyttää: ”Tietämättömyyden teeskentely osoittaa, ettei Saksanpaimenkoiraliitto halua aidosti tarttua ongelmaan”

iStock
Suojelukoirien koulutuksessa maalimies ottaa koiran hyökkäyksen vastaan. Kuva ei liity tapaukseen.

Koirayhdistysten reaktiot keskiviikkoiseen kohuun suojelukoirien koulutuksesta ovat riittämättömiä, sanoo Oikeutta eläimille -yhdistys.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Oikeutta eläimille julkaisi keskiviikkona salavideoita, jotka paljastivat, että suojelukoiria koulutetaan Suomessa väkivaltaisin menetelmin, kuten potkimalla, päähän lyömällä ja kuristamalla. Videoiden mukaan koulutuksessa käytetään myös sähkö- ja piikkipantoja, vaikka piikkipantojen käyttö on Suomessa kielletty.

Saksanpaimenkoiraliitto ja Kennelliitto julkaisivat tiedotteen, jossa ne sanoivat, että laittomat koulutusvälineet ja väkivaltaiset koulutusmenetelmät ovat kiellettyjä liiton alaisissa suojelukoulutuksissa. Saksanpaimenkoiraliiton puheenjohtaja Sami Baggström sanoi Ylelle, ettei tiedä koulutuksessa käytetyn sähkö- ja piikkipantoja.

Oikeutta eläimille sanoo olevansa pettynyt liittojen reagointiin.

–  Saksanpaimenkoiraliitossa tiedetään hyvin, mitä kentillä tapahtuu ja miten eläimiä kohdellaan. Kipua ja kärsimystä tuottavia välineitä ja menetelmiä käytetään laajalti, ja ne on vähintään hiljaisesti hyväksytty. Tietämättömyyden teeskentely osoittaa, ettei Saksanpaimenkoiraliitto halua aidosti tarttua ongelmaan, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä tiedotteessa.

Yhdistyksen mielestä kyseessä ei ole vain pienen ryhmän tapa, vaan väkivallan kulttuuri on syvällä liittojen toiminnassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
12.4.2021
HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE