Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Olen pystynyt pitämään kiinni siitä mitä olen poliitikkona ja ihmisenä” – Maria Ohisalo kokee tehneensä oikean ratkaisun

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Entinen puheenjohtaja Maria Ohisalo (oik.) onnittelee vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi valittua Sofia Virtaa vihreiden puoluekokouksessa Seinäjoella 10. kesäkuuta.

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoo tehneensä oikean ratkaisun, kun hän päätti olla hakematta jatkokautta puolueen johdossa.

Simo Alastalo ja Johannes Ijäs

– Minusta on tärkeää, että puolue saa uuden johdon ja uuden nousun sitä kautta, Ohisalo kommentoi Demokraatille vihreiden puoluekokouksessa Seinäjoella hieman ennen Sofia Virran voittoon päättyneen jäsenäänestyksen tuloksen julkistamista.

Vihreät on käynyt kevään ja alkukesän mittaan läpi historiallista eduskuntavaalien tappiotaan. Ohisalon mukaan analyysejä siitä, mitä puolueessa pitää muuttaa on tehty jo aiemmasta kuntavaalitappiosta lähtien.

– Sitä työtä tulevan puoluejohdon pitää ehdottomasti jatkaa.

PUHEESSAAN Seinäjoella Ohisalo kuitenkin toivoi katseen siirtämistä tulevaan.

– Nyt on mielestäni pohdittava sitä miten mennään tästä viikonlopusta eteenpäin. Ei palata enää taaksepäin.

– Katse pitää kääntää omasta navasta maailmaan laajemmin ja kysyä miten saamme yhä useamman suomalaisen kiinnostumaan meille tärkeimmistä asioista, ilmasto- ja ympäristökysymyksistä, ihmisoikeuksista, köyhyyden torjunnasta, koulutuksesta kaikesta tästä. Talouden rakenteiden muutoksesta.

Kun Ohisalo valittiin vihreiden johtoon vuonna 2019, puolue oli juuri saanut historiallisen hyvän eduskuntavaalituloksen. Eduskuntaryhmä oli suurin koskaan ja ministereitä enemmän kuin aikaisemmin.

– Olimme myös kuluneella oppositiokaudella luvanneet suomalaisille todella paljon ja isoja asioita. Olen tyytyväinen, että sillä työllä mitä olemme neljän vuoden aikana tehneet, olemme saaneet näitä asioita edistettyä. Varmasti täytyy kysyä, että pystyttiinkö aina kertomaan siitä yhtä hyvin ulospäin. Se oli uusi tilanne.

Mitä aiot tehdä seuraavaksi paitsi jatkaa kansanedustajana?

– Nyt pääsen ehkä vähän fokusoimaan tiettyihin teemoihin. Ei sillä, että teemat minulla muuttuisivat kauheasti. Olen tyytyväinen, että myös olen pystynyt pitämään läpi puheenjohtajakauden kiinni siitä, mikä olen itse poliitikkona ja ihmisenä. En ole päästänyt siitä irti enkä päästä jatkossakaan. Totta kai tässä vapautuu aikaa enemmän perheen kanssa olemiselle ja se on valtavan merkityksellistä. Ja liikunnalle, se on asia, joka helposti näissä hommissa jää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE