Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Olen ylpeä Sanna Marinista” – Keski-Suomessa iloitaan hyvistä uutisista

Kansanedustaja, talousvaliokunnan jäsen Riitta Mäkinen (sd.) on tyytyväinen, että peruuttamisen sijaan hallitus katsoo rohkeasti ja vastuullisesti tulevaisuuteen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hallituksen budjettiriihessä päätettiin merkittävistä investoinneista kasvuun, työllisyyteen, koulutukseen ja ihmisten hyvinvointiin.

– Hallitus panostaa juuri niihin toimiin, jotka ovat välttämättömiä sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävälle kasvulle. Tulevaisuusinvestoinnit takaavat sen, että Suomi menestyy myös tulevaisuudessa, Mäkinen toteaa tiedotteessa.

Rinteen hallitus esittää koulutukseen ja osaamiseen yhteensä 256 miljoonaa euroa. Ammatilliseen koulutuksen osuus on yli 80 miljoonaa euroa.

– Koulutusleikkauksien aika on ohi. Näillä rahoilla saadaan lisää opettajia ja ohjaajia sekä parannetaan oppilaanohjausta ja tukea.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta korotetaan täysimääräisesti 60 miljoonalla jo hallituskauden alussa.

– On mielestäni ehdottoman tärkeää, että koulutuksen kunnianpalautuksesta pidetään kiinni, Mäkinen painottaa.

”Tällaista panostusta Keski-Suomeen ei ole tehty vuosikymmeniin.”

Hänen mukaansa sosiaalista oikeudenmukaisuutta lisäävät ja tuloeroja kaventavat toimet näkyvät tavallisten ihmisten arjessa.

– Pienimpien eläkkeiden korotukset, perusturvan ja palvelujen parannukset sekä aktiivimallin leikkurin poistaminen vähentävät eriarvoisuutta ja luovat turvaa. Lisäksi pieni- ja keskituloisten verotusta kevennetään 200 miljoonalla eurolla.

Mäkinen iloitsee myös hyvistä uutisista Keski-Suomeen. Hallituksen käynnistämät mittavat raideliikenteen investoinnit ulottuvat viimein Keski-Suomeen. Tampere–Jyväskylä -yhteyden nopeuttaminen ja toimintavarmuuden lisääminen parantaa saavutettavuutta merkittävästi.

– Olen ylpeä liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinista (sd.), joka otti vakavasti maakunnan viestin. 18 miljoonan suunnitteluraha kohdistuu mittavaan hankkeeseen, jonka toteuttamisessa on mahdollista päästä liikkeelle vielä tämän hallituskauden aikana. Tällaista panostusta Keski-Suomeen ei ole tehty vuosikymmeniin, Mäkinen riemuitsee.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE