Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

”On suuri kunnia saada johtaa Suomen vanhinta poliittista järjestöä” — Anette Karlsson ruotsinkielisten demareiden johtoon

Lukas Lundin

Porvoolainen kaupunginvaltuutettu Anette Karlsson (sd.) valittiin tänään Finlands svenska socialdemokrater FSD:n puheenjohtajaksi kaudelle 2020-2021.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

— On suuri kunnia saada johtaa Suomen vanhinta poliittista järjestöä kohti sen seuraavaa 120-vuotistaivalta. Reilun sadan vuoden aikana olemme saavuttaneet paljon, mutta työ ei ole vielä valmis, Karlsson sanoo tiedotteessaan.

— Aikamme suurimmat kysymykset on ratkaistava: eriarvoisuuden kasvu ja ilmastonmuutos. Meidän on varmistettava, että Suomi on tulevaisuudessakin maa, jossa jokainen pysyy yhteiskunnassa mukana. Meidän on rakennettava maailmaa, jossa tulevat sukupolvet saavat nauttia luonnon monimuotoisuudesta ja ettei yksikään lapsi kuole nälkään tai sotaan.

FSD:n vuotuinen kongressi järjestettiin Karjaalla viikonloppuna, ja kongressin yhteydessä juhlittiin myös järjestön 120-vuotistaivalta.

Karlssonin lisäksi puheenjohtajaksi oli ehdolla Erica Helin Nauvosta. Karlsson tuli valituksi äänin 37-19. FSD:n puheenjohtaksi valittiin yksimielisesti Jacob Storbjörk Pietarsaaresta sekä Erica Helin.

FSD:n hallitukseen valittiin yksimielisesti Kjell GrönqvistLillian Strömberg , Marianne Laxén, Peter Sjökvist, Elin HärmäläRebecca Åkers, Sirkka-Leena Holmberg, Mats Lagerstam ja Petri Nyberg.

FSD:n puheenjohtajaksi valittu Anette Karlsson on myös Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtaja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE