Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

Onko kirjelaatikosta tullut Molokin kita?

iStock

Tiedättekö mikä on Suomen huonoin vitsi? ”Paras keino hävittää ruumis on lähettää se postipakettina.” Vitsi on huono, koska se ei meitä Postin asiakkaita naurata, vaan itkettää.

Anna Kaukonen

 

Koko ajan kuulee kauhisteluja, kuinka joulukortit tulevat pääsiäisenä ja ystävänpäiväkortit juhannuksena, vaikka lähettäjä ja saaja asuisivat samassa kaupungissa. Paperilaskujen saajat saavat karhuja laskuista joita eivät ole koskaan saaneet. Itse saan aika usein paperikirjeitä sairaala Novasta. Aina saan pelätä, että tulevatko ne perille, vai päätyykö henkilökohtaisia tietojani pahimmillaan jonkun ulkopuolisen tietoon. Tiedän myös tapauksen, jossa perunkirjoitus oli viivästynyt, kun siihen liittyviä papereita oli kadonnut postissa.

 

Ikävintä on, että minun ja usea muun kokemus on, että onnittelukorteilta näyttäviä kirjelähetyksiä on kadonnut postissa. Valitettava epäilyni on, että niitä eksyy vääriin taskuihin setelien ja lahjakorttien toivossa. Siksi yleensä aina lähetän kuorelliset onnittelukortit netissä seurattavalla plus-merkillä, vaikka kortin mukana ei olisikaan mitään arvokasta.

 

Tosin tänä keväänä useampi lähettämäni plus-merkkilähetys on ollut myöhässä ja tällä hetkellä yksi on ollut useamman päivän jumissa Helsingin lajittelukeskuksessa. Olen jo kerran soittanut Postin palvelunumeroon ja kysellyt sen perään. Se oli jo toinen kerta kuukauden sisällä, kun olen soittanut lajittelukeskukseen jumiin jääneen lähetyksen takia. Ystäväni sai syntymäpäivälahjansa viikon myöhässä.

 

Postin jakajia ja lajitteluhenkilökuntaa en todellakaan tilanteesta syytä. Tosin kun posteljoonit eivät enää toimi virkavastuulla kuten ennen, niin isoon joukkoon mahtuu varmasti muutama, jotka eivät niin vahvasti kirjesalaisuutta kunnioita.

 

Ongelmana on Postin johto, joka ilmeisesti haluaa tehdä postin lähettämisestä asiakkailleen niin hankalaa ja kallista, että kirjepostin lähettäminen loppuu, jolloin Posti voi vaatia jakeluvelvoitteen poistamista, sekä päättäjämme, jotka rapauttavat hiljalleen postilainsäädäntöä huonommaksi ja huonommaksi.

 

Tarkoituksena ilmeisesti on, että Postille jäisi ainoastaan hyvätuottoinen pakettijakelu automaatteihin. Siihen ei tarvita kuin muutama kuorma-auto ja kuski, jolloin muusta henkilökunnasta pääsee kätevästi eroon.

 

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Keskisuomalaisessa

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE