Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Onko sinulla kissa? – älä hanki näitä kasveja kotiisi

Istock

Kissataloudessa huonekasvit ja leikkokukat kannattaa valita huolella, sillä osa kasveista ja kukista on kissalle myrkyllisiä, jos kissa pureskelee tai maistelee niitä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Agria Eläinvakuutus listaa tiedotteessaan kissoille sopimattomia kasveja ja mistä tunnistaa myrkytyksen oireet.

Kissalle myrkyllisiä kasveja ja kukkia ovat liljakasvit, hyasintti, jouluruusu, oleanteri, pasuunakukka, käpypalmu, kielo, keltanarsissi, tulppaani, traakkipuut, huonekoiso ja misteli.

Kasvien aiheuttamat myrkytykset ovat harvinaisia, mutta niitä tapahtuu toisinaan, esimerkiksi jos kissa pureskelee kasveja tai kukkia. Pahimmassa tapauksessa myrkytys saattaa vaurioittaa munuaisia niin pahasti, että kissa täytyy lopettaa.

Vakuutusyhtiö neuvoo, että turvallisin vaihtoehto on hankkia kissatalouteen vain kissalle vaarattomia kasveja – tai keinotekoisia kasveja.

Jos kissa viettää aikaa kodin parvekkeella tai pihalla, niihin ei myöskään kannata hankkia kissoille sopimattomia kasveja.

Myrkytyksen oireet riippuvat kasvista ja kuinka paljon kissa on syönyt. Tavallisimpia myrkytyksen oireita ovat kuolaaminen, oksentelu, ripuli ja muutokset kissan normaalissa käytöksessä.

– Jos kissasi on maistellut jotain kasvia tai kukkaa ja kissalla ilmenee joitakin yllä mainittuja oireita, ota yhteyttä eläinlääkäriin, vakuutusyhtiö neuvoo tiedotteessa.

Jos epäilet kissasi syöneen jotain liljakasveja, kissa tulee viedä eläinlääkäriin välittömästi, sillä liljakasvit voivat aiheuttaa vakavia munuaisvaurioita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE