Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Opetusministeri murahtaa: ”Vastuuton kampanja”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Eilen uutisiin nousi perussuomalaisen puolueen nuorisojärjestön avaus. Järjestö on sosiaalisessa mediassa pyytänyt tietoja opetuksen puolueellisuudesta ja siitä, käsitelläänkö perussuomalaisia opetuksessa toisin kuin muita puolueita.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Opetusalan Ammattijärjestö (OAJ) tuli kampanjaan voimakas tyrmäys. Järjestö ilmoitti, ettei se hyväksy minkäänlaista poliittista ilmiantokampanjaa, jonka kohteena ovat muun muassa opettajat.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö katsoi tiedotteessaan järjestön avausta vääristellyn.

–  Emme ole missään vaiheessa keränneet henkilötietoja, opettajien nimiä, koulujen nimiä emmekä mitään muutakaan rekisteriä, joista tänään meitä on syytetty.

”Saimme useita kertomuksia nuorilta, jotka ovat kokeneet syrjintää, halveksuntaa, kiusaamista ja tönimistä kanssa oppilailta. Sekä tarinoita opetustilanteista, joissa opettaja ei ole pystynyt pitäytymään neutraalina poliittisesti”, järjestö tiedotti.

Demokraatin kysyessä kommentteja opetusministeri Jussi Saramolta (vas.) tämän esikunnan kautta, sieltä viitataan Saramon kommentteihin Twitterissä.

– Osaavat ja korkeakoulutetut opettajat ovat yksi Suomen koulutusihmeen kulmakivistä. Heidän ammattitaitoaan ja autonomiaansa on syytä kunnioittaa, Saramo on kirjoittanut.

– Opetus perustuu Suomessa ihmisoikeuksien laajalle kunnioittamiselle ja puoluepolitiikka tai poliittinen sensuuri eivät suomalaisiin kouluihin kuulu. Tänään uutisoitu vastuuton kampanja loukkaa opettajien työrauhaa ja lasten oikeutta oppia, hän jatkaa Twitterissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE