Politiikka

Oscar-palkittu Hollywood-tähti 15-vuotiaalle tyttärelleen: ”Trump ei selviä vuottakaan joutumatta syytteeseen rikoksesta”

Lehtikuva
Lehtikuva

Oscar-palkittu käsikirjoittaja Aaron Sorkin tunnetaan muun muassa Facebookin perustajasta Mark Zuckerbergista kertovasta menestyselokuvasta The Social Network ja Valkoisen talon kiemuroita kuvaavasta televisiosarjasta West Wing.

Sorkin on kirjoittanut Vanity Fair -lehteen kirjeen 15-vuotiaalle tyttärelleen ja vaimolleen Donald Trumpin valinnan jälkeen.

Sorkin avaa kirjeensä sanomalla, että maailma muuttui tavalla, jolta hän ei pystynyt perhettään suojelemaan.

— Kauhea tunne isälle. En sokerikuorruta tätä: tämä on todella kamalaa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun ehdokkaani ei voittanut, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun sellainen ehdokas voitti, joka on läpeensä epäpätevä sika, jolla on vaarallisia ajatuksia, jolla on vakava psykiatrinen häiriö, jolla ei ole tietoa maailmasta ja jolla ei ole uteliaisuutta hankkia sitä.

Sorkinin mukaan Trumpin mukana voittivat myös Ku Klux Klan, valkoiset nationalistit, seksistit, rasistit ja pellet. Käsikirjoittaja kehottaa Trumpin vastustajia kuitenkin muistamaan, etteivät he ole yksin.

— Pannaan itsemme likoon. Voimme taistella epäoikeudenmukaisuutta vastaan kaikkialla missä näemme sitä.

— Amerikka on edelleen Amerikka ja me olemme edelleen amerikkalaisia. Pimeimpiä hetkiämme on aina seurannut parhaat päivämme.

Sorkin sanoo tyttärelleen Roxylle uskovansa, ettei Trump selviä edes vuotta syyllistymättä syytteenalaiseen rikokseen. Jos näin kuitenkin käy ja kauden loppu lähestyy, Sorkin haluaa heidän kamppailevan lujasti heidän tulevan ehdokkaansa puolesta.

— Me voitamme ja he häviävät, tällä kertaa lopullisesti. Kulta, se on ensimmäinen äänesi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat