Politiikka

”Osoitat moisen menettelyn höpö-höpöksi” – varapuhemies Pekkarinen antaa tulitukea lastenpsykiatri Jari Sinkkoselle

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Mauri Pekkarinen: – On aikoja eletty!
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Mauri Pekkarinen: – On aikoja eletty!
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Mauri Pekkarinen: – On aikoja eletty!

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen on ollut viime päivinä julkisuudessa, koska hän arvostelee pyrkimystä hämärtää sukupuolieroja. Se on hänen mielestään vastoin lapsen etua.

Sinkkonen saa tukea keskustan konkarikansanedustajalta, eduskunnan ensimmäiseltä varapuhemieheltä Mauri Pekkariselta.

Pekkarinen kommentoi aiheesta syntynyttä debattia Twitter-tilillään. Twiitissä Pekkarinen kritisoi Opetushallitusta ja kiittää Sinkkosta.

– Minä en tällaista moninaisuuspuhetta ymmärrä alkuunkaan. Pojalla on munat ja tytöllä pimppi ja sillä selvä, Jari Sinkkonen sanoi viime viikolla Länsiväylälle.

Ilta-Sanomille Sinkkonen kommentoi saman suuntaisesti:

– Minua on aina kismittänyt se, että nämä asiat eivät lähde lapsesta, vaan se on ylhäältä annettua, että nyt pitää ajatella näin.

Sinkkosen mukaan erojen hämärtäminen lähtee aikuisen tarpeesta.

Jari Sinkkonen.

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen on alan johtavia asiantuntijoita Suomessa. Hän on myös kirjailija sekä aktiivinen osallistuja kasvatusta, lastensuojelua ja lasten kehitystä koskevassa keskustelussa.

Kohun taustalla on Opetushallituksen linjaus, jonka mukaan mukaan perusopetus uudistetaan sukupuolitietoisempaan suuntaan. Opetushallituksen oppaan mukaan lapsia ei pitäisi kutsua vain ”tytöiksi” tai ”pojiksi”, vaan puhutella omilla nimillä.

Oppaan laatiminen katsottiin tarpeelliseksi, kun tasa-arvosuunnitelma on tullut pakolliseksi peruskoulussa ja esiopetuksessa.

”Opasta on väärinymmärretty ihan olan takaa. Kukaan ei ole sanonut, ettei poikia saisi kutsua pojiksi.”

Opetushallituksen mukaan kyse ei ole oikeastaan uudistuksesta, vaan uusi tasa-arvosuunnitelma tuli voimaan perusopetuksessa kaksi vuotta sitten.

Oppaan oli tarkoitus toimia apuna tasa-arvotyön suunnitelmien laatimisessa. Tämä ohjeistus ei ole pakottava.

– Opas on virikemateriaalia, jota voi käyttää, jos kouluilla ja opettajilla ei ole omia ajatuksia aiheesta, opetusneuvos Satu Elo kertoi STT:lle 18. lokakuuta.

Opetushallituksen ”uutispommi” siitä, että pojat ovat edelleen poikia ja tytöt tyttöjä, hukkui kuitenkin some-kuohuntaan saman tien.

– Opasta on väärinymmärretty ihan olan takaa. Kukaan ei ole sanonut, ettei poikia saisi kutsua pojiksi, eikä Opetushallitus voisi tällaista säätääkään, opetusneuvos Elo yritti rauhoitella lähes neljä viikkoa sitten.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat