Politiikka

Pääministeri Sipilä: ”Jos emme vie sotea maaliin, yksityiset monopolit ottavat haltuunsa koko Suomen”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toivoi eduskunnan kyselytunnilla nopeaa ratkaisua Meri-Lappiin kaavailtuun terveydenhuollon jättiulkoistukseen.

Rinteen mukaan maakunnan ihmisten huoli erikoissairaanhoidon ja perustason palveluiden tulevaisuudesta johtuu hallituksen maakunta- ja sote-uudistuksen herättämästä epätietoisuudesta.

– Eikö tässä olisi nyt nopean toiminnan aika, Rinne kysyi pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) ja ehdotti, että hallitus- ja oppositiopuolueiden johtajat pyrkisivät ratkaisemaan tilanteen yhdessä Meri-Lapin kuntapäättäjien kanssa.

Olen samaa mieltä kuin edustaja Rinne.

Sipilä piti Rinteen ideaa kannatettavana ja vetosi oppositioon, että se pyrkisi omalta osaltaan varmistamaan sote-uudistuksen toteutumisen.

– Jos emme vie sotea maaliin, yksityiset monopolit ottavat haltuunsa koko Suomen. Olen samaa mieltä kuin edustaja Rinne, tilanteen ratkaisemiseksi pitää toimia yhdessä, Sipilä sanoi.

Meri-Lapin kuuden kunnan ja terveyskonserni Mehiläisen suunnittelemasta jättiulkoistuksesta kysyi eduskunnan kyselytunnilla vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Hänen mukaansa Meri-Lapin kuntapäättäjien ratkaisun taustalla on hallituksen heikko sote-valmistelu.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat