Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Pariisin palon sytyttivät kongolaisen muusikon konserttia vastustaneet mielenosoittajat

Lehtikuva

Pariisin keskustassa sytytettiin perjantaina illalla uhkaava tulipalo, jonka vuoksi muun muassa yksi kaupungin päärautatieasemista, Gare de Lyon, evakuoitiin. Palon sytyttivät kongolaisen muusikon konserttia vastustaneet mielenosoittajat, jotka poliisin mukaan myös yrittivät estää palomiesten sammutustyötä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Protestoijat tuikkasivat tuleen roskapönttöjä ja skoottereita, ja keskustasta nousi ilmoille sankka musta savupatsas. SNCF-junayhtiön mukaan Gare de Lyonin maanalainen osa evakuoitiin varotoimena. Junaliikenne häiriintyi pahoin.

Mielenosoittajat vastustivat kongolaisen muusikon Fally Ipupan konserttia, joka oli määrä pitää läheisellä areenalla. Poliisi oli kieltänyt kaikki mielenosoitukset, mutta siitä huolimatta muusikon kannattajien ja vastustajien väliset yhteenotot johtivat yli 20 ihmisen pidätykseen.

Kongosta paenneiden mukaan Ranskassa esiintyvät taiteilijat ovat Kongon presidentin Joseph Kabilan ja hänen seuraajansa Felix Tshisekedin kätyreitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE