Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

”Parituksessa on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä” – nelikymppinen nainen sai tuomion

Istock

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut ehdolliseen vankeuteen naisen, joka syyllistyi törkeään paritukseen useissa kaupungeissa eri puolilla Suomea.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Käräjätuomion mukaan nainen nettosi rikoksillaan yli 170  000 euroa.

Asia käsiteltiin tunnustamisoikeudenkäynnissä, jossa syytetty tunnustaa rikokset ja saa vastineeksi lievennystä tuomioonsa.

Käräjätuomion mukaan nelikymppinen nainen oli vuokrannut hallussaan olleita liiketiloja ihmisille, jotka tarjosivat niissä maksullisia seksipalveluja.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikana, että kyse oli hierontaliikkeistä ja rikollinen toiminta oli jatkunut vuodet 2017–2020.

Rikokset tapahtuivat Seinäjoella, Vaasassa, Ylivieskassa, Jyväskylässä ja Iisalmessa.

–  (Tuomittu) on itse suoraan ollut yhteydessä henkilöihin, jotka hän on tiennyt myyvän maksullisia seksipalveluja sekä omien verkostojen kautta tarjonnut tiloja yllä mainituilla paikkakunnilla vuokralle. Hän on näin toimiessaan käyttänyt hyväkseen edellä mainittujen henkilöiden ryhtymistä tekoon, syyttäjä sanoi.

”Toiminta on ollut pitkäkestoista ja laajuudeltaan merkittävää.”

Syyttäjän mukaan nainen oli laatinut vuokralaisille työvuorolistat moneksi kuukaudeksi eteenpäin tilojen tehokasta käyttöä varten. Lisäksi erillisellä sopimuksella nainen laati vuokralaisille mainoksia ja julkaisi niitä netissä.

Syyttäjän mukaan parituksessa tavoiteltiin taloudellista hyötyä yli 220  000 euroa, josta naiselle jäi yli 170  000 euroa.

–  Parituksessa on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä ja rikos on tehty erittäin suunnitelmallisesti ja ammattimaisesti ottaen huomioon, että (tuomitulla) on ollut useita liikehuoneistoja käytössä paritustoimintaa varten ja vaiheittain laajentanut toimintaansa eri puolille maata — toiminta on ollut pitkäkestoista ja laajuudeltaan merkittävää, syyttäjä katsoi.

Nainen tuomittiin vuoden ja seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä korvaamaan valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä 137  000 euroa. Korvaussummaa alennettiin naisen taloudellisten olosuhteiden takia.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa maanantaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE