Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Perun kongressi hylkäsi taas presidentin pyynnön aikaistaa vaaleja

LEHTIKUVA / AFP / CRIS BOURONCLE

Perun kongressi on hylännyt toistamiseen pyynnön aikaistaa presidentinvaaleja pidettäväksi tänä vuonna. Edellisen kerran kongressi hylkäsi presidentti Dina Boluarten pyynnön lauantaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kongressi äänesti ratkaisusta viisi tuntia kestäneen keskustelun jälkeen. 68 edustajaa äänesti vaalien siirtämistä vastaan, 54 puolesta ja 2 tyhjää.

Aiemmin vaaleja on siirretty vuodesta 2026 huhtikuuhun 2024.

Boluarte on aiemmin ilmoittanut ehdottavansa perustuslainmuutosta, mikäli kongressi hylkää toisenkin pyynnön vaalien aikaistamisesta. Boluarten väläyttämässä perustuslainmuutoksessa presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestettäisiin tämän vuoden lokakuussa ja toinen kierros joulukuussa.

PERUN edellinen presidentti Pedro Castillo syrjäytettiin joulukuun alkupuolella. Sen jälkeen maassa alkoivat merkittävät mielenosoitukset, joissa on kuollut Perun oikeusasiamiehen mukaan ainakin 48 ihmistä mielenosoittajien ja poliisin yhteenotoissa. Kuolleista yksi on poliisi.

Mielenosoittajat ovat vaatineet kongressin hajottamista, uutta perustuslakia ja presidentti Boluarten eroa. Boluarte nousi presidentiksi varapresidentin paikalta Castillon syrjäyttämisen jälkeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE